Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki jelenleg valamelyik...

Aki jelenleg valamelyik fogorvostudományi karon tanul és koleszben lakik, segítene nekem pár kérdést megválaszolni?

Figyelt kérdés

Főleg Szeged érdekelne és Pécs! Emellett a sote is!

Hány kollégium közül lehet választani, melyik a legjobb és milyen a szobák elrendezése?

Hányan laktok egy szobában, van-e külön fürdő/wc minden szobában? Hűtő, konyha, mosógép, stb.?

Hány főre jutnak az ilyenek és mennyire tudod használni őket?

Hova teszed mondjuk a sok ruhádat? Van mindenkinek saját szekrénye?

Van 2 ágyas kollégiumi szoba is?

Milyen előnyei és hátrányai vannak a kollégiumnak?

Hány perc sétára vagy utazásra van a sulitól?

És az oktatás egy épületben zajlik csak?

Köszönöm!

2015. márc. 11. 11:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Pécsen nincs külön kar, csak külön szak az ÁOK-n belül, de szeretnének karosodni.

"Hány kollégium közül lehet választani, melyik a legjobb és milyen a szobák elrendezése?"

Az orvosinak egy kolija van, a Balassa. Kétágyas szobák vannak, kb. 11 m2. Igen ez egy lyuk. :-D

"van-e külön fürdő/wc minden szobában?"

Van egy mosdókagyló, de megsúgom, hogy a legjobb kolikban is minimum két szobára van egy vizesblokk. Nálunk szintenként van egy férfi és egy női blokk. Én a kettőt sokallom, egy koedukált is elég lenne... (perverz mosoly). A kolidíj idén 12000/hó

"Hűtő, konyha, mosógép, stb.?"

Mosókonyha van, konyha is van, hűtőt érdemes sajátot hozni, mert a közösből el szokott szublimálni az alkohol... Szerintem egy saját mikrót is érdemes hozni. Az, hogy hány fő használja a dolgokat az attól függ hol laksz, a földszinten van 7 szóba, míg az elsőn vagy húsz, és a konyha szintenként van. A mosókonyhát még életemben nem használtam.

"Hova teszed mondjuk a sok ruhádat? Van mindenkinek saját szekrénye?"

Beépített szekrény. Jó nagy, de azért ne akarj benne 50 magassarkút tárolni.

"Van 2 ágyas kollégiumi szoba is?"

Csak az van, de mint írtam nagyon kicsik a szobák, kicsit hering feeling van.

"Milyen előnyei és hátrányai vannak a kollégiumnak?"

Ami nagy előny, hogy 90 százalékban orvostanhallgatók lakják, tehát nincs az, hogy minden nap a büfészakosok őrjöngését meg orgiáit hallgatod.

"Hány perc sétára vagy utazásra van a sulitól?"

A főépület 5, a legnagyobb pécsi klinika kb. 2 perc. A városközpont gyalog kényelmesen 25-30. A többi klinika viszont elszórva van a városban a legtávolabbi a kolitól gyalog kb 70 perc, ha ott van órád, akkor bérletet kell venni. A Fog és szájsebészeti klinika a belvárosban van, a kolitól gyalog 25 perc. Megéri biciklit is hozni, de ne drágát, olyat kell, amit ha ellopnak akkor nem sajnálod, Pécs ugyanis erősen fertőzött város, sok a C kategóriás állampolgár és ezért sok a biciklilopás.

2015. márc. 11. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!