Megéri itthon tanulni?
Egyből érettségi után kijöttem Angliába dolgozni, mivel nem vettek fel egyetemre, tehát lassan egy éve. Szeretnék hazamenni egyetemre (Szegedre) mérnökinfóra jövőre tehát 2016/17 tanévre, ami nekem azt jelenti hogy újra kéne érettségizek infóból meg ami javításra szorul + egy nyelvvizsga se jönne rosszul.
Nos ha felvesznek mennyiből jönne ki egy szegedi egyetemista élete egy hónapba kollégistaként (károlyi kolesz) illetve milyen diákmunkák, részmunka idős munkák vannak szegeden? Kb amit megtudnék spórolni az olyan 1.5 millió maximum 2 millió forint. Az kb meddig lenne elég? (ha minden klappolna akkor 5éves lenne az egész képzés)
A másik dillemám hogy megéri egyáltalán hazajönni és itthon lediplomázni? Mennyire lehet megélni infós diplomával manapság?
De milyen érettségid van?
Azt egyáltalán kint elfogadják?
Kezeld kritikával, amit az első válaszoló írt. A hazai informatikus képzés nem olyan rossz, bár nagy eltérések vannak az egyes felsőoktatási intézmények között. Például a "QS World University Rankings by Subject 2014 - Computer Science & Information Systems" ranglistán a BME informatikai képzése 151-200. helyen szerepel az egész világon. A szegedi mérnök informatikus képzés gyengébb ennél valamivel, de az se rossz azért országos szinten. A szak elvégzése (BME-n, BME-s tapasztalatokból kiindulva) leginkább látókört ad az informatikára, nagyon sok részébe enged betekintést, de általában nem olyan szinten, mint amilyen szinten szükséges ez egyes cégekhez.
Arra szerintem tökéletesen alkalmas, hogy megismerd az alapokat és hogy felkeltse az érdeklődésed valamilyen részével kapcsolatban, amivel később mélyebben megismerkedhetsz önállóan (vagy akár szabadon választható tárgyak keretében). Az elhelyezkedést illetően pedig általában az informatikusok könnyen találnak állást. Sok multinacionális cég hirdet (általában gyakornoki) programot friss diplomásoknak, vagy akár hallgatóknak is. Ajánlom, hogy nézegess állásajánlatokat, rengeteg informatikust keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!