Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetem abbahagyása = költségt...

Egyetem abbahagyása = költségtérítés fizetés?

Figyelt kérdés
Olyan kérdésem lenne hogy jelenleg most egyetemen tanulok állami ösztöndíjjal ez a 2. félévem. Sajnos nem úgy mennek a dolgok ahogy azt ígérték. Ezt elég hosszú lenne leírni. A kérdésem az lenne, hogy ha a 2. félév végén kiiratkozom az egyetemről és nem folytatom az egyetemi tanulmányokat akkor vissza kell fizetnem a 2 félévem költségtérítését? Esetleg csak a felét? Vagy semmit nem kell fizetnem?
2015. márc. 9. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Ha az első félév végén abbahagytad volna, akkor nem kellene fizetned semmit. Két félév után már a két félév tandíjával tartozni fogsz.
2015. márc. 9. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
2 félév árát fogják követelni,és jogosan,tehet ki kell fizetned.
2015. márc. 9. 11:37
 3/5 anonim ***** válasza:
35%

Két félévet kell fizetned.

De engem érdekel, i az, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy ígérték? ki ígért neked bármit is?

2015. márc. 9. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Vicces, hogy ilyenkor mindig előkerülnek valahonnan ezek a gyűlölködő panelprolik. Nem kell 2 félévet visszafizetned, hanem az igénybe vett államilag támogatott félévek árának felét, te esetedben ez egy félév ára. Az, hogy ennek a behajtása hogy megy, az jó kérdés, nem a törvényhozás lángelméi ülnek a parlamentben. Mindenesetre lehet részletfizetést kérni, vagy ha folytatod máshol a tanulmányaidat, akkor a tanulmányaid végén fizetni.
2015. márc. 9. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell fizetned, ha magyarországi munkaviszonyt folytatsz adott ideig(ez esetedben ha jól tudom 2 évet jelent).

Addig nem vagy köteles rendezni ezt a tartozást, amíg aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel egy másik szakon.

2015. márc. 9. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!