Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egy egyetemi levelező...

Milyen egy egyetemi levelező szak? Kérlek segítetek.

Figyelt kérdés
2 éve érettségiztem és nagyon megbántam, hogy nem készültem rá eleget. Emiatt most csak költségtérítéses, levelezői szakra tudok jelentkezni (SZTE-BTK, anglisztika)...Azt szeretném megtudni, hogy ha elég jól tanulok, akkor át tudom-e magamat rakatni államilag támogatottra? (ha igen, akkor ez nagyjából mennyi tanulást jelent egy átlagos intelligencia szintű embernek? :)) Előre is köszönöm a válaszokat...
2010. febr. 14. 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az államira átkerülés általában csak mese habbal. Államira akkor jutsz csak át, ha valaki onnan kibukik/abbahagyja, illetve a megüresedett helyekre mindig a lehető legnagyobb korrigált kreditindexű (googleban keresd ki, ha nem tudod mi) embereket veszik át. Ez azt jelenti, hog yérdemes, mindenből ötösre produkálni, anélkül nem sűrűn van esélyed. De nem tudsz még 1 évet halasztani, hogy csinálj valami OKJ-t vagy nyelvvizsgát amúgy?
2010. febr. 14. 11:43
 2/5 A kérdező kommentje:
sajnos nem tudok OKJ-t csinálni...már csináltam (külker üzletkötő, de az nem ad plusz pontot anglisztikára...) úgyhogy marad a levelezés és a csupa 5-ös...:) ha sikerül... Köszönöm a segítséget!
2010. febr. 14. 12:22
 3/5 A kérdező kommentje:
ja meg nyelvvizsgám is van, meg emelt angol érettségi, de a kettő kiüti egymást :S
2010. febr. 14. 12:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de úgy tudom, Bölcsészkaron nincs levelező oktatás! (Legalábbis nálunk- elte- így van.)

Az átkerülés esélye gyakorlatilag tényleg a 0-val egyenlő, legalábbis oltári mázli kell hozzá! Szerintem nézz utána az Oktatási Minisztérium honlapján, hogy ingyenes-e még neked még egyszer leérettségizni adott tárgyból, vagy már nem és akkor próbáld meg, addig meg keress valami munkát mellé!

2010. febr. 14. 14:48
 5/5 anonim ***** válasza:

"Nem akarlak elkeseríteni, de úgy tudom, Bölcsészkaron nincs levelező oktatás"

Már értem, hogy miért mondják az ELTE-re, hogy zuhan a színvonal...........

2010. márc. 11. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!