Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem tanítják az elsősegé...

Miért nem tanítják az elsősegélyt?

Figyelt kérdés
Bezzeg azt tudni kell, hogy mikor adták ki a Német Aranybullát.
2010. febr. 13. 17:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen egyetértek, de nem hinném, hogy ez mostanában megváltozna.

(Egy orvos)

2010. febr. 13. 17:45
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Mert sem tantervi igény, sem megfelelő felszerelés, sem kellő létszámú oktatószemélyzet nincs arra, hogy a közoktatásban általánosan oktatott tárgy legyen, akár csak tanfolyam szintjén is.
2010. febr. 13. 17:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem az Aranybullákkal állítanám szembe..

Anno, pár éve bioszon öröklésnél hosszú és rövid szakállú Mikulásokat kereszteztünk (!!!), senki nem értette.. Itt merült fel bennem is, hogy elsősegélyt bezzeg nem tudnánk adni..

Emellett kémián sem tanulod meg, hogy háztartási baleseteknél mit és hogyan tegyél.

2010. febr. 13. 18:00
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Mert akkor valami mást nem tudnának tanítani. Vagy ha mégis, akkor maradhatnának bent tovább az iskolában az gyerekek.
2010. febr. 13. 18:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

nekem technika órán volt ilyen. Megtanultuk, hogy mit kell mondani ha mentőt hívunk, mi a különbség a törés, rándulás, ficam között, hogyan kell kötözni, mit kell tenni sebbel, milyen vérzések vannak stb stb tehát elég sokat. Biosz órán is volt róla szó.

Legjobban akkor tanultam meg, amikor kreszre jártam és kellett az elsősegély vizsga is.

Szerintem is fontos ezt tudni, de fontos az aranybulla is,mert alapműveltség! :)

2010. febr. 13. 18:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát, jó lenne, de ha azt vesszük, hogy úgyis majdnem mindenki jogosítványt akar, inkább az a kérdés, hogy ott miért nem tanítják meg rendesen. A német aranybulla egyébként fontos dolog.
2010. febr. 13. 20:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Végre valaki feltette ezt a kérdést! :) Sajnos nincs rá megfelelő ember. Pár éve eléggé benne vagyok a témában, és biztosan állíthatom, hogy a tanárok többsége nem tudná akkor sem megtanítani, ha elmondanák nekik, mit kell csinálni. Ez nem az ő hibájuk, nagyon jó rutin kell hozzá, hogy valaki eredményesen meg tudja tanítani. Persze jobb helyeken lehetőséget biztosítanak erre vöröskeresztes szakkör keretein belül.
2010. febr. 13. 23:00
 8/11 A kérdező kommentje:
Szerintem az Aranybulla egyáltalán nem fontos, azzal nem megyek semmire az életben (ha csak nem engednek felszállni a buszra, ha nem mondom meg, hogy mikor halt meg V.Ulászló), de mondjuk az elsősegélyt tudnám mire használni az életben vagy például, hogy mit kell szórni a higanyra, ha összetöröm a lázmérőmet.
2010. febr. 14. 11:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én orvosira járok, és még nekünk sem kérték rendesen számon az elsősegélyt. (persze megtanítani megtanították, de egyáltalán nem volt szigorú a vizsga, mondhatni inkább vicc:)

Vszínűnek tartom, h azért, mert a legtöbb ember azon kívül, h hívja a mentőket, úgy sem mer mást csinálni. Vagy esetleg még tovább rontana a helyzeten. Meg persze felszerelés sincs hozzá...

2010. febr. 14. 16:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekünk gimnáziumban biologia orán megtanították, persze alapbol fél osztály már tudta, hisz van jogsink(11.esek vagyunk)

amikor elkezdtünk foglalkozni a vérrel, vérzés fajtákkal, beleszőtte a zanárunk a vérzéscsillapítást, stabil oldalfekvést, és kb 10 órán kersztül átvettük a többi anyagot is, és dogát is írtunk belőle

2010. febr. 14. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!