Miért nem tanítják az elsősegélyt?
Tökéletesen egyetértek, de nem hinném, hogy ez mostanában megváltozna.
(Egy orvos)
Én nem az Aranybullákkal állítanám szembe..
Anno, pár éve bioszon öröklésnél hosszú és rövid szakállú Mikulásokat kereszteztünk (!!!), senki nem értette.. Itt merült fel bennem is, hogy elsősegélyt bezzeg nem tudnánk adni..
Emellett kémián sem tanulod meg, hogy háztartási baleseteknél mit és hogyan tegyél.
nekem technika órán volt ilyen. Megtanultuk, hogy mit kell mondani ha mentőt hívunk, mi a különbség a törés, rándulás, ficam között, hogyan kell kötözni, mit kell tenni sebbel, milyen vérzések vannak stb stb tehát elég sokat. Biosz órán is volt róla szó.
Legjobban akkor tanultam meg, amikor kreszre jártam és kellett az elsősegély vizsga is.
Szerintem is fontos ezt tudni, de fontos az aranybulla is,mert alapműveltség! :)
Én orvosira járok, és még nekünk sem kérték rendesen számon az elsősegélyt. (persze megtanítani megtanították, de egyáltalán nem volt szigorú a vizsga, mondhatni inkább vicc:)
Vszínűnek tartom, h azért, mert a legtöbb ember azon kívül, h hívja a mentőket, úgy sem mer mást csinálni. Vagy esetleg még tovább rontana a helyzeten. Meg persze felszerelés sincs hozzá...
Nekünk gimnáziumban biologia orán megtanították, persze alapbol fél osztály már tudta, hisz van jogsink(11.esek vagyunk)
amikor elkezdtünk foglalkozni a vérrel, vérzés fajtákkal, beleszőtte a zanárunk a vérzéscsillapítást, stabil oldalfekvést, és kb 10 órán kersztül átvettük a többi anyagot is, és dogát is írtunk belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!