Mi érteme van a nulladik órának?
Azért azt hozzátenném, hogy a tananyag olyan komoly szinten bővült és olyan gyors lett a tempó, hogy a korábbi generációnak a későbbi generációhoz képest jóval könnyebb dolga volt. Nem tartom túl jó ötletnek ezt a nulladik órázást meg benttartani a gyereket 4-ig a suliba aztán még tanuljon 3 órát, teljesen leszívja az agyát és csak azt éri el vele, hogy megutálja a sulit mégjobban.
Támogatnám az amerikai oktatást, ahol valamilyen szinten átlagos tudást adnak középiskolában, de cserébe a felsőoktatásuk kőkemény, így mindenki azt a képzést tanulja, ami főleg érdekli. Például ha én szeretek programozni, akkor had legyen már jogom ahhoz hogy nem érdekel a történelem vagy a kémia, mert nem fogok velük foglalkozni. Minimális szinten oké, de olyan szinten ahogy a magyar oktatási rendszer leadja.. kicsit túlzás.
Igen, a felsőoktatás saját döntés, de ha olyan melót akarsz, ahova nem a nulladik óra időpontjába kell bemenni (és utána sírni emiatt), akkor átgondolandó ez a lehetőség.
Sosem értettem, hogy minek vannak kiakadva a tesi miatt. Én tesitagozatos általános iskolába jártam, tudom milyen. És ott nem csak fociztunk, meg bámultuk egymást, hanem keményem meghajtottak minket a tornacsarnokba vagy kint a tűzőnapon. És érdekes mód baromi élveztük (és nem azért mert Spártában nevelkedtünk, hanem hogy mozoghattunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!