Nem tudok dönteni. Van itt olyasvalaki, aki saját tapasztalatból tudna egy kis segítséget adni nekem?
Alig egy hét van a felvèteli jelentkezés határidejéig, és én még nem tudtam dönteni. Az már biztos, hogy anglisztikát szeretnék tanulni, csak azt nem tudom, hogy két egyetem közül hol. A veszprémi Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi kara és a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző kara között vacilálok. A szombathelyi olyan szempontból jobb lenne, hogy közel lenne, így nem kéne kollégiumban laknom (azt nem nagyon szeretném), a veszprémiről viszont több ismeretem van, de az messze van, így nem kerülhetném el a kollégiumot. Nem tudom, hogy mit csináljak. :( Tud valaki segíteni nekem a döntésben? Fontos lenne. Előre is köszönöm!
L/18
Köszönöm a válaszodat!
Igen, tulajdonképp a kollégium a visszatartó erő Veszprém esetén.
Igen, tudom, hogy nem lenne rossz kicsit önállósodnom, de nen vagyok biztos abban, hogy kész vagyok-e én már arra.. :/
Ha valakinek van esetleg tapasztalata, nagyon örülnék a válaszának!
Köszönöm a választ!
Igen, ez a szempont is meggondolandó.:/
Ha valaki még tudna véleményt, segítséget írni, nagyon megköszönném.
Köszönöm a választ!
Csak annyi a kérdès, hogy nem biztos, hogy Szombathelyen van-e anglisztika mesterképzés (fordító), és nem tudom, hogy akkor van-e értelme annak, hogy az alapszakot Szombathelyen végzem, a mestert meg utána máshol.
Köszönöm a választ!
Értem. Szóval akkor olyan szempontból lenne értelme, hogy úgyis újra felvételizni kell. De vajon az jó lenne, ha a 3 év alapszakon megismert emberek után újra ismeretlen emberekkel kerülnék össze (nehezen ismerkedek)? Lehet, hogy ez szőrszálhasogatásnak tűnik, de nem az, csak szeretnék jól dönteni.
Szerintem nem szőrszálhasogatás. Ez egy komoly döntés, így minden lehetőséget mérlegelni kell. =)
Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazok az emberek fognak MA-ra is menni, mint akik BA-n voltak. Néhányan lehet, hogy úgy döntenek, hogy nem tanulnak tovább, néhányan máshol tanulnak tovább, és jönnek majd új emberek, akik előtte máshol tanultak. Így is úgy is ismerkednek kell MA-n.
Köszönöm a választ! :)
Igen, azt hiszem igazad van.
De még mindig nem tudom biztosan, hogy melyik egyetemet válasszam, bár most éppen talán Veszprém áll nyerésre, de a kollégium még mindig elég nagy visszatartó erő. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!