ELTE-IK Proginfó vagy BME-VIK Mérnökinfó?
Fülzúgásom van és jelenleg nagyon hangérzékeny vagyok. Nem tudom, hogy ez hogy fog alakulni de most úgy áll, hogy kb kéthetente egyszer megyek el itthonról. Az ELTE-IK Programtervező informatikus és a BME-VIK Mérnökinformatikus karok szimpatikusak. Annyit tudok róluk, hogy ELTE-n több matek van és kevesebb hálózati téma.
A kérdéseimm tehát:
1: Melyik szak éri meg jobban általánosságban?
2: Ilyen egészségi állapottal mire juthatok?
Hát, gyógyszer vagy valami csak van rá, nem? Budapest alapvetően hangos város és a két campus kevesebb mint 1 km-re van egymástól, szóval a hanghatások gyakorlatilag ugyanazok...
Nekem mindkettőn van ismerősöm, a BME-s panaszkodik a sok hülye tárgy miatt (mérnökleszek, digit stb...) az ELTE-s meg a nagyon-nagyon sok és nehéz matek miatt húzza a száját... :D
Javítanék: mindkét szakon kb. ugyanannyi a matek. Igaz ELTE-n töb tárgyra osztják szét ugynaazt a tematikát (és szerencsések, mert még gyakorlatok is majdnem mindenhez vannak), míg ugyanezt BME-n besűritik kevesebb tárgyba (és msc-n már van pár matek tárgy, amihez gyak sem tartozik, old meg magad alapon)..
A különbség inkább az ismeretek alkalmazási területében van.
- ELTE-IK Proginfó fő profilja: programozók képzése, pl. hatékony programstruktúrák, főbb nyelvtípusok megismerése, programhelyességek bizonyítása, fordítóprogramok írása stb. -- infós részek inkább matematikai szemléletűek
- BME-VIK Mérnökinfó fő profilja: mérnökök képzése, sok műszaki alkalmazási terület (nem csak programozás), összefonódás más tudományterületekkel, pl. ipari robotok irányítása, orvosi berendezések, beágyazott eszközök, protokollok tervezése, kognitív informatika stb. -- infós részek inkább villanymérnöki, matematikai, fizikai szemléletűek
A kettő közül bármelyik szakot megéri elvégezni (szerintem minimális plusszmunkával teljesen átjárható a kettő). Viszont BME-n kicsit nagyobb eséllyel hullanak ki az emberek, a tanárok is talán jobban szivatnak, a tárgyak is kicsit nehezebben teljesíthetőek, ezért tartják az ottani diplomát valamivel értékesebbnek, de ez ne tévesszen meg! Az önszorgalom a lényeg, bárhol is végzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!