Négyjegyű függvénytáblázatok érettségin bontatlan?
Külföldi vagyok, és Magyarországon fogok májusban érettségizni, s nem igazán tudom, miképpen működnek odaát a dolgok.
Olvastam, hogy lehet az írásbelin négyjegyű függvénytáblázatot használni. Egyik ismerősöm szerint a könyv bontatlan kell legyen a terembe lépéskor; viszont erre vonatkozó információt máshol nem találtam.
A kérdésem tehát, hogy fizika érettségin valóban bontatlan kell legyen a "Négyjegyű", vagy nem?
Ez úgy, ahogy van, hülyeség. Sőt, törvénybe van foglalva, hogy az iskoláknak biztosítaniuk kell szöveggyűjteményt, atlaszt és négyjegyű függvénytáblázatot, márpedig az iskolák nem rendelnek minden évben új példányokat az érettségi miatt.
Egyedül, ami kritérium, hogy beleírva ne legyen semmi, maximum ceruzával, azt ki lehet radírozni (ha mondjuk a neved bele van írva, az persze nem számít). Kiemelés viszont lehet.
Köszönöm szépen a segítséget. Nem tudom, honnan szedte az említett illető az állítását.
Megnyugodtam, hogy nem kell még egy négyjegyűt vennem. :)
Nem tudom, mit értesz bontatlan alatt, a könyveket nem csomagolják be (legfeljebb néhány boltban befóliázzák az albumokat). Az meg száz éve volt, amikor fel kellett vágni a könyvek lapjait olvasás előtt.
Te magad viszel függvénytáblázatot, csak legyen tiszta.
"Sőt, törvénybe van foglalva, hogy az iskoláknak biztosítaniuk kell szöveggyűjteményt, atlaszt és négyjegyű függvénytáblázatot"
Na ez a hülyeség. Fogadjunk, hogy nem találod meg ezt a törvényt, mert nincs ilyen.
(A SZÓBELIRE biztosítják az iskolák a könyveket, nem az írásbelire, és az sincs törvénybe foglalva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!