Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok,29 évesen már...

Mit gondoltok,29 évesen már késő tanárképzőbe jelentkezni?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom újabb papírt szemelt ki magának a már meglévő néhány mellé, és tanárképzőbe akar menni. De én nem tudom, nem késő-e ez már? Úgy értem, most még újabb tanulással töltött évek, aztán már harmincvalahány évesen nulla év tanári gyakorlattal... persze lebeszélni sem akarom. Mit gondoltok?
2010. febr. 9. 22:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Soha nem késő azt csinálni, amit szeretnél! Ezt már az elején leszögezném...

Másrészt... Gondolkozz gyerekfejjel... Komolyan vennél egy húszonéves egyetemről szabadult komolytalannak tűnő lázadó hippi kölyköt, vagy egy agyonsminkelt fiatal kiscsajt? :) Talán még előnyösebb is a diákok szempontjából...

Viszont!!! A tanárok diplomák és a pályán töltött évek alapján kapnak fizetést (alapból marha keveset... Egy ismerősöm 84-et keresett magyartanárként, középsuliban)... A tanári szakma alapjáraton nem kifizetődő, viszont valakinek megéri, mert azt csinálja, amire vágyik... Mérlegelés kérdése.

Szerintem semmiképpen nem késő. ;)

2010. febr. 9. 22:55
 2/5 anonim ***** válasza:

szerintem ez az ő dolga :)

egyébként tanulni sosem késő. Ha valaki 50 éves lenne és azt mondaná nekem, adjak tanácsot, tanuljon-e tovább, én támogatnám!

Amivel nem értek egyet, az az, hogy tanárképző suliba akar jelentkezni. Ma tanárnak lenni nem leányálom. Úgy veszem észre sokan lenézik őket, butának tartják őket, meg itt vannak a tanárverések is. A gyakorlatról annyit, hogy senki sem úgy kezd sulit, hogy van gyakorlata(na jó, lehet ilyen is,de többségében nem).

Ha ezt akarja, szerintem támogatni kell.

2010. febr. 9. 22:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem mondtam én, hogy nem támogatom, én is tanulok most is, pedig régen elmúltam már 18. A nulla gyakorlatot meg úgy értettem, hogy más tanárnak ennyi éves korára már van pár ledolgozott éve a pályán. Én csak annyit mondtam neki, hogy gondolja át, nem lenne-e kedve valami más olyanhoz - ha már megint felsőoktatásba megy - ami esetleg jobban jövedelmez, ami megbecsültebb.
2010. febr. 9. 23:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem késő.

Ismerek valakit, aki 39 évesen lett tanár.

Viszont ha lehet, inkább levelezőn tanulj, ne nappalin, mert ott esetleg kinézhetnek az életkorod miatt. (Az én későn végző tanár ismerősöm - aki nappalis volt - pontosan így járt.)

2010. febr. 10. 08:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem,a tanárok (előadók) között is sokan vannak,akik előtte máshol dolgoztak,aztán mentek el tanítani, pl az én fősulimon sok ilyen van! De azt nem tudom h ált.iskolába mennyire van ilyen,(gondolom tanárképzővel oda tudna menni dolgozni!)
2010. febr. 10. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!