Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha kiiratkozok egyetemről...

Ha kiiratkozok egyetemről (Debreceni Egyetem), kapnak-e a szülők értesítést róla?

Figyelt kérdés
Mondjuk lakcímre egy levelet a kiiratkozásról. Rosszul választottam szakot, pontosabban amire mentem volna az nem indult, és jobb híján a másodikként megjelölt szakon maradtam, de nem jött be, és utólag belátva bánom minden bűnömet amit eddig elkövettem. Idén jelenkezek újra, ugyanarra a szakra ami nem indult, idén jó eséllyel fog. A szülők kapnak a kiiratkozásról valami értesítést? Ki lehetne ezt valahogy cselezni? :( Szeretném utólag elmondani nekik, mikor már felvettek a másik szakra is Szeptembertől.
2010. febr. 9. 21:18
 1/10 A kérdező kommentje:
Tudom, nagyon hülye voltam, de arra gondoltam a legkevésbé, hogy nem indul a szak, amire jelentkeztem. Ha elmondanám szüleimnek mérgesek lennének, és jövő Szeptemberig hallgathatnám, hogy mennyire felelőtlen hülye vagyok, amiben sajnos van igazság.
2010. febr. 9. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:
De mit akarsz csinálni? Imitálod, hogy suliba jársz?:) Nem ám ellógsz helyette vmerre!:)
2010. febr. 9. 21:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát ezt még nem tudom. Jelenleg valami munkát keresek Debrecenben, és környékén, mert azért elég keményen mardos a bűntudat, akkor is ha nem látszik rajtam. Szóval az nem gond, hogy hol leszek az "egyetem ideje" alatt. Sokan inkább tartok tőle, hogy szüleimnek kiküldik az értesítést. Szeretnék őszinte lenni velük, de csak utólag, utólag az ember már úgysem haragszik annyira. Mondjuk kíváncsi leszek az arcukra, mikor bejelentem, hogy más szakra járok.
2010. febr. 9. 21:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem kapnak. Felnptt ember vagy. Ha neked küldenének valami papírt, akkor beszéld meg a dékániban, hogy másik címre küldjék, adj meg egy levelezési címet valamelyik barátodnál.
2010. febr. 9. 21:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Én amikor kiiratkoztam kaptam egy levelet, rá kb. 2 hónapra, hogy megszűnt a tanulói jogviszonyom.
2010. febr. 9. 21:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok!

Értem, mondjuk szép dolog, hogy akkor dolgozni mennél:)

Amúgy nekem sem jött be a szak amit először választottam, és egyszerűen nem jártam be, nem iratkoztam ki, és 2.szemesztertől átjelentkeztem máshová. Mondjuk sajna és költs.térítésesen voltam és buktam az összeget, de hát mit tegyek ha nem tetszik. Te államin vagy legalább? Amúgy milyen szak? És milyenre jelentkeznél újra?:)

ÉN egyébként az átjelentkezés után sem kaptam semmilyen papírt az előző egyetemtől:/ Aztán lehet, hogy neked küldenének, tényleg jó, ha megadsz egy másik címet, de szerintem elég a tanulmányi osztályon szólni emiatt, nem kell a dékánnak.

Inkább az lehet a gond, hogy ha újra jelentkezel, akkor viszont küldenek jópár papírt, hogy felvettek, nem vettek stb. Ezt se felejtsd el:) Mondjuk oda is tudsz megadni más levelezési címet.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy megértelek! Tényleg nem szép dolog, hogy nem mondod el a szülőknek rögtön, de hát ha egyszer nem értenék meg.. Én is ezt tenném:)

Most remélem nem pontoznak le, hogy "rossz" tanácsot adok, mert fő az őszinteség.. De nem minden szülő olyan megértő:)

Na, befejezem a kis monológom:):)

P.

2010. febr. 9. 21:49
 7/10 A kérdező kommentje:
Jelenleg Biológián vagyok, államilag támogatotton. November közepe óta nem járok be, még az indexemet sem kértem ki, így a kiiratkozáshoz előbb azért kell bemennem a TO-ra. Idén fogok újrajelentkezni Lengyel szakra, ugyanabba az egyetembe, legalábbis így tervezem. (A napokban adom fel a jelentkezést, ahogyan azt kell)A felvételis levelek nekem is eszembe jutottak, de erre majd azt mondom, hogy beadtam még egyszer, hogyha ne adj Isten felvesznek, áttudjak menni oda, vagy valami ilyesmit. Igazából olyan szinten viszont az én hibám az egész, hogy már első hónap végén éreztem, hogy nem nekem való a Biosz (annak ellenére hogy szeretem, nem tudnám hivatásként elképzelni), de a csoporttársak marasztalta, hogy majd megszokom, és beleszeretek. Jót akartak, de bánom,hogy hallgattam rájuk! Amúgy ha jön levelem az egyetemről, azt nem szokták szüleim kibontani, hanem felhozzák a szobámba, és leteszik az asztalomra. Jó lenne tudni, vajon mi látható a levél külső részén, mármint ha valaki kívülről nézi meg, lejön-e neki rögtön, hogy miről van szó? Sajnos ennek ellenére sem 100%, hogy ne bontanák fel. (régebben felbontogatták rendszeresen, már leszoktak róla, de sosem lehet tudni)
2010. febr. 9. 22:05
 8/10 anonim ***** válasza:
legegyszerűbb tényleg az, ha egy barátod címét adod meg levelezési címnek
2010. febr. 9. 22:46
 9/10 anonim ***** válasza:

21.49 vagyok megint.

Szerintem csak a feladó, a címzett, és a bélyeg lehet a borítékon, azt nem írják rá mi van benne, mert másnak ahoz semmi köze!

Sok sikert, ha szabad ilyet mondani:)

2010. febr. 10. 15:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a jókívánságot! :D Ha minden igaz, jövő héten megyek kiiratkozni, és majd elválik hogy más címet mondok-e be, vagy nem. Szerintem sem látszik kívülről, hogy most miről szól a levél, felbontani meg csak nem fogják remélem. Le is tesztelem majd a napokban egy szintén egyetemtől jött levéllel, hogy azt felbontják-e. Én magam fogom hajnalban bedobni a postaládába, teszek bele valami papírt valami rendezvényről, vagy fene tudja. (pecsét meg ilyesmi nem kell, mert az egyik úgy lett felbontva, hogy szinte sértetlen) Most lehet mindenki azt mondja rám, hogy elmebeteg vagyok, de én csak biztosra akarok menni.
2010. febr. 10. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!