Milyen a SZIE-MKK?
Tapasztalatok, vélemények a karról, azon belül is a környezetgazdálkodási agrármérnök és gazd. és vidékfejlesztési agármérnök szakról ?
Érdemes belevágni, felköltözni kollégiumba, Csongrád megyéből ?
A SZIE egy nagyon jó egyetem, azon belül az MKK a két legjobb elit kutatókar egyike (a másik az ÁOTK).
Mitől jó igazán:
1. Magas színvonalú a képzés, de mégis barátságos a légkör.
2. A vezető oktatói kar kiemelkedő, nemzetközileg fajsúlyos kutatókból áll.
3. Sok a nemzetközi kutatási projekt amibe be lehet kapcsolódni.
4. Sok a külföldi hallgató és vendégprofesszor, így könnyű szakmai kapcsolatokat építeni.
5. Sok rokon szak van, ezért nagy a kurzuskínálat, sok mindenből lehet választani és könnyű áthallgatni más szakok óráira.
Az általad megjelölt két szak közül én egyértelműen a környezetgazdálkodási agrármérnököt javaslom, mert ez az ami igazán versenyképes tudást ad és olyan szakterület amire a jövőben is egyre nagyobb szükség lesz. Előnye, hogy többféle MSc és PhD is építhető rá a karon belül.
Gödöllő egy kellemes, barátságos hely, szerintem érdemes felköltözni.
További információ:
Értem.
Mennyire nehéz ez a szak(tudom elég szubjektív dolog) a többihez képest ?
Bioszt meg kémiát milyen szinten kérik ?
Hát erre nehéz válaszolni.
Ezek az alkalmazott ökológiai jellegű szakok (környezetgazdálkodási-, mezőgazdasági-, vadgazda-, természetvédelmi-, környezet-, kertész-, növénytermesztő-, állattenyésztő mérnöki (...) szakok kb. hasonló nehézségűek és hasonló előképzettséget igényelnek, mert hasonló a tárgystruktúrájuk is.
Végül is kérni nem kérnek semmit csak ami az előadásokon és gyakorlatokon elhangzott, meg ami az ajánlott irodalomban benne van.
Az azonban biztos, hogy aki a gimnáziumból jobb természettudományos alapokat (biológia, kémia, földrajz, fizika, matematika) hozott annak könnyebb az egyetemi tárgyak elsajátítása, mint ha valakinek nagyok a hiányosságai.
Előnyös, ha az ember valamennyire már tud angolul (ha nem tud az sem tragédia, de akkor menet közben kell megtanulni) és ha nincs megijedve, ha számítógépet kell használni a beadandó feladatokhoz.
Mint minden mérnöki és természettudományos szakhoz kell bizonyos mértékű intelligencia, és bizonyos mértékű tájékozottság is, de nem kell zseninek lenni semmiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!