Miért indulnak nagyobb előnnyel akik mondjuk a BME-n szereztek egy mérnöki diplomát, mondjuk egy Óbudais vagy egy GAMF duálisos ellen?
Tegyük fel egy cég igazgatója vagy, látatlanba kit fogsz előbb behívni interjúra, akinek BME-s diplomája van vagy azt akinek Óbudais?
Na pontosan ezért indul előnnyel egy BME-n végzett.
Az alapképzésemet egy kisebb főiskolán szereztem, a mesterdiplomámat a BME-n. Az oktatás színvonalában össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Egyikre sem mondom, hogy jobb vagy rosszabb, más. Az alapképzésen gyakorlatiasságot tanultam, a BME-n pedig elméleti maszlaggal tömték be a fejemen a lyukakat. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
A mi szakmánkban én nem egy embertől hallottam már azt, hogy a munkáltató behívta interjúra az illetőt és azért választotta őt, mert az alapképzését máshol, gyakorlatiasabb helyen végezte.
Egyébként sajnos igaza van annak a válaszolónak, aki azt mondta, hogy semmit nem jelent érdemben a BME-s papír, csak a nevet. Azt hogy 15 önéletrajz közül félreraknak, avagy sem. Sajnos ez egy általánosítás a munkáltatók részéről. Pályakezdőként nehéz így, de ha az önéletrajzodban szerepel már 15 év jó szakmai tapasztalat is, akkor nem igen fognak azzal foglalkozni hol végeztél tizenx éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!