Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz az érettségi?

Mennyire nehéz az érettségi?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni. Matek (emelt), töri, magyar, társadalomismeret, angol (ezek mind közepek).

Most, hogy igencsak a finisben vagyunk, kezdek parázni. Nem lazsáltam a 4 év alatt, 9-10.-ben kitűnő voltam, 11.-ben jeles, 12-ben már inkább csak az érettségi tantárgyakra koncentrálok.

Angolból van közép nyelvvizsgám (80%) így attól annyira nem tartok. Viszont a magyar résztől kicsit félek, a szövegértéssel nem hiszem, hogy gond lenne, de az elemzéssel már inkább. + az szóbeli (megmondom őszintén nem olvastam minden kötelezőt, de legalább megpróbáltam mindent amit lehetett filmen megnézni). A matekszóbeli tételeket már tudom, viszont nézegettem korábbi érettségiket, és bár matek faktos vagyok, nem találtam túl könnyűnek az írásbeli részét.

Töriből meg társadalomból még tételeim sincsenek. A társadalmat még februárban tervezem befejezni, hogy ne az utolsó pillanatban adjam le. a töri meggondolom nem olyan nehéz főleg atlasszal, vagy?

Összességében szeretnék mindenből minimum 80%-ot. De angolból társadalomból és töriből azért örülnék a 90+ -nak. Szerintetek mennyire reális?

Valamint ti hogy készültetek magyar írásbelire? (én szerintem novellaelemzést fogok választani, de majd ott eldől). Matekból tudnátok ajánlani valami jó kis könyvet? (bár bővített könyvből tanulunk)

Olyan 420 pont kéne, hogy fölvegyenek (bár ez is csak fizetős...:/

2015. febr. 1. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy lehet ere hasznos választ adni, hiszen változó, kinek mi a behéz.
2015. febr. 1. 13:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a magyar az kb csak szövegértés...

tavaly érettségiztem egy kötelezőt nem olvastam el nem 4 év 12 év alatt, csak órán "figyeltem", a műelemzésnél csak leírod ami ott van meg az összefüggéseket meg hogy ez egy metafora meg mire gondolhatott a költő

szóbelin a nyelvtan tételt nem is tudtam, csak ami a lapon volt visszamondtam, irodalomból meg mikszáthot és 90%.

Töri se nehéz, arra se tanultam semmit, szóbelin meg telekis két világháború közötti belpolitikai szörnyűséget húztam, úgyhogy összességében csak 84% lett.

németül nem tudtam 65%, matek 54% tesi 90%

0 tanulással szóval ennél csak jobb lehet ha valaki 4 évig elmondása szerint nem csak lógatta a lábát

2015. febr. 1. 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
ezek közül csak az emelt matek húzós. a magyaron 0 tudással össze lehet szedni 60%-ot. töri szintén. társadalomismeret sem lehet nehéz, de ezzel nincs tapasztalatom. az angol meg egy vicc.
2015. febr. 15. 12:51
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A magyar nagyon könnyű attól ne félj,én buta vagyok lusta mégis 90% lett valahogy.
2015. ápr. 10. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!