Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki volt szóbelizni a Debrecen...

Aki volt szóbelizni a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium kéttannyelvűjébe, elmondaná, hogyan "épült fel" a meghallgatás? (több lent)

Figyelt kérdés

Tehát, azt tudom mik a tételek meg ilyesmik, nem erről van szó :)

Pontosabban az érdekelne, hogy mennyit kérdeztek az adott ország törijéből, és mennyit az "általános" tudnivalókról? Voltak -e ilyen "lazító" kérdések, hogy pl.: mi a hobbid stb..., vagy egyből bele kellett vágnod?

Hány perc volt körülbelül?

És ha esetleg valaki közületek volt a NYEK-en is, ott a tételhúzáskor mi volt a lapon? Egy egész témakör, hogy pl.: "Ókori görögök", vagy egy kisebb altéma, mint pl.: a "Görög-perzsa háborúk" ?

Köszönök szépen előre is minden választ! :)

Csak most megyek majd szóbelizni és ezért szeretnék minél több mindent megtudni.

2015. jan. 29. 20:44
 1/6 anonim válasza:

Szia :) Nem tudom, hogy spanyol vagy francia kéttanra szeretnél-e menni, én a franciáról tudok mesélni, oda jártam, nem tudom a spanyol mennyiben különbözik, illetve, hogy azóta változott-e vmennyit, mert én 6 éve felvételiztem.

Volt pár bemelegítő kérdés az elején. Voltak kérdések Franciaországról, a témakörökből kérdeztek, amit megadtak. A kérdéseimre már nem emlékszem pontosan, de volt töri, kultúra, földrajz, az aktualitásokkal is jó, ha tisztában vagy. Aztán volt egy képleírás, nekem a divatról kellett beszélnem. Illetve volt még egy szituációs feladat. Nekem az volt, hogy a szüleimnek meg kell mondanom, hogy rossz jegyet kaptam az iskolában.

Egy nálam pár évvel korábban felvételiző ismerősöm mesélte, hogy nekik olyan is volt, hogy francia szavakat lejátszottak és el kellett ismételni, de nekem ilyen nem volt.

Maga a vizsga 10-15 perc volt, de előtte volt kidolgozási idő, ha jól emlékszek 30 perc.

A NYEK-ről nem tudok sajnos mesélni, oda nem jelentkeztem, de ha a kéttan nyelvűvel kapcsolatosan kérdésed van, írhatsz nyugodtan, szívesen válaszolok. Sikeres felvételit :)

2015. jan. 30. 12:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a választ!

Már várom egyébként, jó lenne átesni rajta.. :)

De egyébként biztos jó lesz. Kedvesek szoktak lenni? :D (Csak azért kérdezem, mert biztos nem túl izgalmas egy csomó gyereket meghallgatni..)

2015. jan. 30. 17:50
 3/6 anonim válasza:
Kedvesek. Tanárok, az a dolguk, hogy sok gyereket meghallgassanak, akár izgalmas, akár nem. Segítenek, ha látják rajtad, hogy felkészült vagy.
2015. jan. 31. 07:51
 4/6 anonim ***** válasza:
A francia kéttan?
2015. febr. 28. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Melyik nyelv?
2015. febr. 28. 15:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Mikor van a szóbeli?
2015. febr. 28. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!