Hamarosan elérkezik a február 15, és még nem tudtam dönteni. Szociológia vagy pedagógia? Örülnék, személyes tapasztalatoknak.
Végzős vagyok, humán beállítottsággal, emelt szinten szeretnék magyarból érettségizni. Pécsen szeretnék továbbtanulni, csak még nem sikerült döntenem. A szociológia mellett azok az érvek szólnak, hogy érdekes, változatos, szívesen foglalkoznék emberekkel. Viszont matek.. Ami nekem nem megy. sokan mondják, hogy ez ne tántorítson el, mert a statisztika az tanulható.. Valakinek személyes tapasztalata ez ügyben?
A másik pedig a pedagógia.. Magyar töri szakos tanár? Jobban eltudnék helyezkedni ezzel a későbbiekben?
Előre is köszönöm a véleményeket!
Hát úgy tudom, hogy lehet úgy pedagógiát tanulni, hogy még nem tudom mi leszek, aztán 2 év(?) után szakosodni, és akkor lehetek ifjúságsegítő, vagy tanári képzést is választhatok..De lehet, hogy teljesen félre informáltak..
A szociológiát azért tartom érdekesebbnek, mert a szegénység és az ebből fakadó problémák egyre jobban beköltöznek a mindennapjainkba (sajnos), így talán eltudnék majd helyezkedni...
vaaaa nem tudom ennyi idősen ennyi idő alatt eldönteni, hogy mit kezdjek az életemmel :(((((((((
(Kicsit nagyon kétségbe vagyok esve :) )
Nyugi. Az én lányom (és egy 36 fős osztályom) érik idén, és kb a fele tanácstalan.
A szociológia annyira nem az emberekkel való foglalkozásról, sokkal inkább az emberekről szól. Tömény kutatás, statisztika.
A pedagógia a tanítás elmélete. Mit, hogyan, miért... elhelyezkedni leginkább a felsőoktatásban lehet utána, meg napközis nevelőként, máshol nem igazán.
A magyar-tör szak dicsérendő, ha tényleg el tudod képzelni akár azt is, hogy egy szakiskolában taníts lógós, motiválatlan és lusta diákokat, mert nem csak elitgimiben találhatsz állást.
Ha a kettő ötvözete érdekel, miért nem mész konduktornak, gyógypedagógusnak? Ott segítesz és tanítasz egyszerre...
Ha segítő szakmát szeretnél, a szociológiánál gyakorlatiasabb a szociális munka, szociálpedagógia.
Nagyon rossz, hogy megkérdezik, merre tovább én meg csak nyökögök.. Vagy elsírom magam. Egyik sem jó.
Ez a baj, hogy nem igazán tudom elképzelni magam tanárnőként.. Egy trehányabb gyerek sikertelenségét saját kudarcként élném meg.. Valószínű..
Az ifjúságsegítőről azt olvastam, hogy csak 2éves képzés indul. (Nem ad diplomát.. szeretnék diplomát :( )
Legszívesebben pszichológiát tanulnék, de álom a 430-50 pont..
Társadalmi tanulmányok?
Kicsit szociológia, kicsit politológia, kommunikáció, elég széles területet lefed, és akkor utána az alapján tudsz mestert választani, ebből melyik fogott meg...
kevesebb benne a matek, mint a szociológiában :)
HAjrá :) Nézegess szakleírásokat, tanterveket, hátha lesz valami, amire azt mondod, hű :)
Sok sikert, és ne akarj sírni, ha megkérdezik, mit akarsz. Te legalább nem azért írsz be egy szakot, mert hű, azzal jól lehet majd keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!