Programtervező szak a debreceni egyetemen vagy Szeged?
Sziasztok. Szeretnék programtervező informatikusnak tanulni. Budapestre nem szeretnék menni. Ami szimpatikus az Debrecen és Szeged. Melyiket ajánljátok?
Debrecenhez közelebb lakom jóval közelebb. Szeretnék kolis lenni. Tudom, hogy ez a szak tele van matekkal, de azt hallottam, hogy Debrecenben főleg. Ez igaz? Mennyire korszerű a kar? Van egyetemi élet? Később ha sikerülne elvégezni melyik diplomával érnék többet?
Forma-forma.
Kb. azonosak az esélyeid mindkét diplomával, mindkettő jó és (magyar viszonyok közt) gazdag egyetem.
Én Debrecen mellett voksolnék, mert ezen a téren talán könnyebb ott majd állást találni, illetve ott vannak olyan cégek amelyek akár ösztöndíjat is adnak.
Debrecen talán valamivel drágább; mindkét helyen jó és modern a tömegközlekedés.
Debrecenben minden van (repülőtér, kaszinó, stadion, stb.) ellenben van Szegeden gyönyörű Tisza, evezés...)
Menj el mindkét városba egy hétre, és dönts magad!
Köszönöm a válaszokat.
utolsó: igen és is ezt hallottam, de ez a szak áll legközelebb hozzám hisz tanítják a programozást. Gazdinfó nem jó mert nem akarok gazdasági irányt, mérnökinfó mert fizika nem az erősségem.
Én Szeged mellett vagyok azért, mert sokkal nagyobb múltra tekint ott vissza ez a szak, mint Debrecenben. Meg ha utánaolvasol, mindenhol az ELTE-vel még az SZTE-t szokták egy lapon emlegetni, én a debreceni-t még nem nagyon hallottam. Ettől függetlenül természetesen, nem mindig a régi a jobb, de mikor én jelentkeztem, nekem valamiért egyértelműen Szeged volt a szimpatikusabb.
Egyetemi élet szempontjából Debrecent nem ismerem, de Szegeden biztos hogy nagyon jó (nekem a legszimpatikusabb Magyarországon), nem véletlenül egyetemváros.
Szerintem nem ez az ideális fórum a választásodhoz...
Talán ha az egyetemeken közvetlenül tájékozódnál...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!