Van itt olyan dietetikusnak tanul (vagy van ilyen ismerőse)? Mennyire durva ott a kémia? (többi lent)
Gondolom,tul.képpen ezen alapszik az egész..Én bioszból fogok emeltezni,kémiát 10.osztályig tanultunk csak gimiben (nem volt túl magas az oktatás minősége e tárgyból)...Szóval abból nem vagyok valami jó. Ha esetleg felvennének,sok tanulással el lehet végezni azért?:( Gyógytornászat is érdekel,azt is jelölöm.
Esetleg tapasztalatok? Nagyon megköszönném!
Valahol olvastam korábban...
Akkor ilyen kémia szigorlat nincs ezen a szakon,vagy valami hasonló?
Utána néztem a szaknak,de erre vonatkozólag nem sok infót találtam:(
Bár nem vagyok kompetens a témában, mivel én nem tanulok dietetikusnak, és még csak ilyen ismerősöm sincs, egy pár dolgot azért (hozzáértőktől) hallottam.
Példának okáért, azt, hogy a mai dietetikus képzés Magyarországon még mindig az 1970-es ismeret és tudásanyagnak megfelelően zajlik. Azóta kijött már rengeteg új kutatás, eredmény, azóta hatalmasat bővült a modern tudásanyag táplálkozás tekintetében (ill. az ezzel kapcsolatos betegségeket illetően is), tehát röviden fogalmazva, amit ott tanulnál, annak valószínűleg a nagy része már rég nem állja meg a helyét.
Véleményem szerint ha érdekel a téma, és mondjuk ezzel kapcsolatban utána sporttal szeretnél foglalkozni, akkor menj edzőnek, bár pénz nincs benne, csak ha jó vagy (ugyanúgy, mint minden egyéb nem kifejezetten "sztár-szakban"). Ott ugyanúgy szükséged van egy dietetikus tudására, csak nem a szak tananyagát tanulod meg, hanem önállóan utána nézel, és up-to-date információt találsz, amit aztán 1-1 étrend megírásánál tudsz majd kamatoztatni.
Egy testépítő
Helló!
Mondjuk az emelt szintű kémia érettségi jó ajánló levél!! igen, kell a kémia - biokémia.
Itt megtudod nézni az órarendeket:
A testépítő válasza, pont olyan szintű, mint amennyit ért a dietetikához! Tihanyi András dietetikus, teljesítményfokozó sporttáplálkozás könyvét javaslom, ezt is tanítják a Dietetikus képzésen, szép napot, Klima Anita
Ennek ellenére valószínű, hogy egy testépítő (nem feltétlen, de akár én) többet tud az egészséges és/vagy sporttáplálkozásról, mint a szakma fejesei, akik kitalálják, hogy a fehérje tönkreteszi a vesét, a vitamint túl lehet adagolni, a "szintetikus vitaminok" rosszak, C vitaminból egy felnőtt ember napi adagja 60mg, az elágazó láncú aminosavak ALS-ot okoznak, a gyümölcsök tökéletes élelmet jelentenek mindig, a tej milyen jó, "erő-egészség", a növényi fehérje mekkora forradalmi újítás, stb.
Ezeket a gyökérségeket mind magas végzettségű és elismert orvosok vagy dietetikusok hordták össze. Két dolgot felejtettek ki csupán, a realitást és a mocskos részletek közlését. :)
pte etk-n a kémia vehető. nem kell hozzá emelt szintű tudás. :)
kedves Klima Anita, nálunk nagyon sporttáplálkozást sem tanítanak, nem hogy a Tihanyi András könyvét. és egyébként annyiban igaza van a testépítőnek, hogy a diet az 1970es alapokon nyugszik még mindig... és aki ezt nem vallja be, az hazudik másnak és önmagának is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!