Melyik főiskolára érdemesebb menni?
PTE-ETK - mentőtiszt
SE-ETK - mentőtiszt
DE-ETK - mentőtiszt
És levelező vagy nappali képzésre?!
A helyzet az, hogy most májusban végzem el a gyakorló mentőápoló képzést és nem biztos, hogy szeptemberben indul a ráépülés, ezért úgy gondoltam, hogy már most jelentkezek fősulira csak nem tudom melyikre jelentkezzek. Az a helyzet, hogy lány vagyok és ezért nem mentőzhetek mentőápoló végzettséggel, de én mindenképp mentőzni akarok ezért megyek főiskolára. Melyiket ajánljátok?!
Nincs tapasztalatom, de voltam ezen az Educatio rendezvényen pénteken, és ott beszélgettem mindegyik iskola mentőtiszt hallgatóival. Mindegyikük dicsérte a sulit és magát a szakot is, de ugye ők lehetnek elfogultak, és bár nem feltételezem, de esetleg elhallgathatnak rossz tulajdonságokat. :P Én a SOTE-ra szeretnék majd menni, egyrészt azért, mert helyben közelebb van, a másik meg az, hogy mindenki azt ajánlja, hogy azt válasszam a másik kettő helyett. Nagyon erős a képzés, elég komoly vizsgák vannak, és nem engednek át csak úgy, meg kell küzdeni érte (bár nem tudom, ez a többinél hogy van). Sok a gyakorlati óra (mondjuk a DE-t képviselő srác azt mondta, hogy náluk több gyakorlati óra van, mint a Semmelweisen). A társaságot mindenhol dicsérték, a gólyatáborba jó, ha mész. A SOTE-n mondta a lány, hogy már a 4. félévtől lehet menni szekundálni, ami szerintem azért elég jó. Mindnél van nyári gyakorlat. A lányok egyébként az összesnél "túlerőben" vannak (SOTE: 60:40, DE: 70:30). :) A kollégiumot is mondták, hogy jó, a SOTE-nak az Ifj. Bókay János Kollégiumát nagyon dicsérte a lány, mondta, hogy színvonalas, portás is van, kevés a férőhely, viszont aránylag olcsó (10-12e/hó.).
Ha budapesti vagy, akkor mindenképp az SE-ETK-t mondanám, de egyébként szerintem bármelyikkel jól jársz. :) Viszont talán nappalin könnyebb elvégezni abból a szempontból, hogy ott vagy órán, elmagyarázzák, kérdezhetsz, talán jobb kapcsolatok is kötődnek. Levelezőt csak akkor, ha tudsz mellette dolgozni, úgy megéri.
Nem tudom, mennyire segítettem ezzel, a SOTE-ról többet tudok kis kutatás meg hallás után, ha esetleg van kérdésed, írj privátot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!