Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy így érzek (egyetem)?

Figyelt kérdés
Orvosi egyetemre járok, és a hivatáshoz van kedvem, de mikor egy-egy cikket olvasok a neten, néha teljesen elmegy a kedvem az egész EÜ-től. Olyan szintű gyűlöletet érzek az emberek felől az orvosok irányába, hogy az valami elképesztő. Tudom, hogy sok esetben ennek van alapja, de úgy érzem, hogy hiába végzem el az egyetemet, csinálom lelkiismeretesen a munkámat, akkor is gyűlölni fognak az emberek. És sok ember nem tudja felfogni, hogy az orvos sem mindenható, van hogy mindent megtesz a betegéért és mégis meghal. Arról nem is beszélve, hogy ha ír fel gyógyszert az orvos, akkor a szemét mérgekkel tömi, ha nem ír fel, akkor nem érdekli a beteg egészsége, mert nem ad neki receptet. Ha elfogadja a hálapénzt, akkor pénzéhes (nem kéri, csak elfogadja), ha nem fogadja el, akkor a beteg felháborodik, hogy az ő pénze büdös a beképzelt orvosnak.

2015. jan. 23. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A felsorolt tulajdonságok nem mindenkire jellemzőek. :) De nyilván vannak ilyenek is.... Mint minden más hivatásban.
2015. jan. 23. 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Mert a közgazdász szerinted?
2015. jan. 23. 18:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogy normális-e, azt nem tudom. De hogy megértem, az biztos:) Hatodéves vagyok, pontosan ugyanúgy érzek, mint te. Tisztában vagyok vele, hogy vannak trehány, bunkó orvosok. De kérem, ugyanígy vannak bunkó eladók, buszvezetők, banki alkalmazottak stb.

Rossz úgy kikerülni az egyetemről, hogy már most azt érzed, hogy mindenki utál, csak mert orvos vagy. Annyit tudunk csak tenni, hogy próbáljuk megmutatni, hogy nem minden orvos ilyen.

Hanyadéves vagy?

2015. jan. 23. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Még csak első, szóval váltani se lenne késő, de nem akarok, mert élvezem, és szeretem ezt tanulni.
2015. jan. 23. 18:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
:) Szerintem ne stresszelj ezen, tényleg nem tudsz mit tenni vele, csak megmutatni, hogy rád nem igaz a sztereotípia.
2015. jan. 23. 18:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is megértem teljesen.

Ne válts egyetemet szerintem, amíg nem vagy biztos benne, hogy tényleg nem bírod ezt csinálni. Lesz nyári gyakorlatod, próbálj meg valami lepukkantabb helyre menni, hogy szembesülj a helyzettel. Másodév második felében fogsz már heti rendszerességgel betegekkel találkozni, ha nem bírod, még akkor sem késő váltani. (Bár ha megvan a három szigorlatod, úgysem fogsz.)

2015. jan. 31. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!