Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyéni tanrend ba/bsc szakokra...

Egyéni tanrend ba/bsc szakokra időnyerés miatt. (? )

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy a jelenleg működő FOSZ (volt FSZ) képzési szinttel egy adott egyetemen belül (más karra és képzési szintre) az FOSZ tárgynak megfelelő, Ba/Bsc-s párjára kérhetek-e egyéni tanrendet kreditátvétellel, hogy kevesebb év alatt elvégezhető legyen a Ba/Bsc szak.

(Hú, látom kissé zavaros, körbeírom még.)

Most egy egyetem x szakán tanulok ebben a FOSZ képzési szinten (ami 2éves). Ennek a szaknak van egy BSC-s szintű párja szintén ezen az egyetemen, csak másik karon.

Ha elvégzem a jelenlegit, újra jelentkeznem kell ha szeretném a bsc szintet is elvégezni ami tiszta, de egyéni tanrendet kérhetek tekintettel arra hogy ugyan azon egyetem, ugyan azon szaka csakis más képzési szinttel teljesítettem?

Nyilvánvalóan (így ami nem ráépülő kurzus és ecetera) időt szeretnék nyerni, hogy a 3 és fél éves Bsc szakot rövidebb időn belül is elvégezhessem.

Van ilyenre mód, lehetőség vagy teljesen uni/dékán függő?

Hiába olvastam utána, így speciel nem sok infót találtam erről.

2015. jan. 19. 11:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Neked tárgyelfogadtatnod kell nem egyéni tanrendet kérni az egyéni tanrend lényegében az, hogy csak vizsgákra jársz be. Az, hogy milyen tárgyat veszel fel melyik félévben senkit sem érdekel általában.
2015. jan. 19. 11:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem, akkor kissé kavarban voltam ezzel.

Szóval, feltéve ha elfogadják a hozott kurzusokat, rövidíthetem a 3 és fél évet, igaz?

2015. jan. 19. 12:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Kételkedek benne, hogy több félévnyi kreditet elfogadjanak, a 7. félév szakmai gyakot nem szokták és azt az összes után lehet szóval min 60 kreditet kellene elfogadtatnod az egymásra épülő tárgyaknál ha nincs meg az első és elég hosszú a lánc lehet, hogy nem tudod gyorsabban elvégezni amúgy ha gyorsítva végzed el és ktg térítéses vagy azt hiszem akkor is ki kell fizetni a teljes árat.
2015. jan. 19. 12:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Hmm, értelek. A szakmai gyakorlattal tisztában voltam, hogy az az, amit biztosan nem fogadnak el, illetve az is lenne a legkevesebb, mert szívesen dolgozom kint cégnél:).

Mégiscsak úgy látom, az illetékes TO-n megmondják majd a tutit:), mi ennek a menete:).

Azért köszönöm a választ!:)

2015. jan. 19. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!