SE-ETK mentőtiszt szakirány vizsgálatok év közben?
Ez komoly, hogy ilyen vizsgálatokat kell végezni félévente? Mennyire veszik szigorúan és miért feltétlenül szükséges ez?
Medikus vagyok, nem tudom, hogy ott mennyire veszik komolyan, nekünk beiratkozáshoz kellett egy sor hasonló vizsgálat, azt komolyan vették, de nyári gyakorlaton senki se nézte a tüdőszűrőmet (ez utóbbi kórházfüggő).
Egyébként elvileg azért kell, mert ha van valamilyen komolyabb fertőző betegséged, pl. hepatitis, szifilisz, TBC, azzal a klinikai gyakorlatokon a betegeket megfertőzheted és emberek halhatnak meg miatta, vagy ha nincsen hepatitis-oltásod, akkor amiatt te halhatsz meg.
Szigorúan fogják venni a kórházi gyakorlatok miatt. Vannak olyan gyakorlatok, amire el sem mehetsz vizsgálatok nélkül és vannak olyanok, amiket nem írnak alá ha nem mutatod be a papírokat.
MellkasRTG 1 évig érvényes.
Széklet- és torokváladék tenyésztés 3 hónapnál nem lehet régebbi a gyakorlat időpontjánál.
Lues szerológia 1 évre jó.
Bőrgyógyászati vizsgálatot megcsinálják a suliban is .
Hozzáteszem, a vizsgálatok a betegekért és érted is vannak.
Értem, köszönöm!
De ugye adnak beutalót röntgenre? Vagy háziorvostól kell kérni?
És a tenyésztést az hol kell elvégeztetni?
Valóban a mellkas rtg egy évig érvényes-
Széklet- és torokváladék tenyésztés három hónapnál
nem lehet régebbi -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!