Szerintetek kb. mennyi lesz a ponthatár?
Idén fogok érettségizni. Pénzügy és számvitelt szeretnék tovább tanulni, Corvinuson vagy BGF-en
A vitt jegyeim jók, 1 négyesem van a többi 5-ös. Szerintem kb 80% körül meg lesz minden tantárgy. (de azért magyartól és fizikától tartok)
Matekból emeltezni fogok, angolból, magyarból, töriből, fizikából sima közép. Az angolt és a matekot szeretném duplázni mert szerintem ezekből eltudom érni a 90-90%-ot. Van egy középfokú nyelvvizsgám. Ha ezt kiszámolom: 50pont (emelt matek)+ 28pont (középszintű nyelvvizsga)+ (90+90pont)x2= 438 pont.
Viszont a tavalyi ponthatár 458 volt. Szerintetek lesz számottevő változtatás? 18/f
Most esett le. Szóval azt mondod, hogy végezzek el 1 évet más hasonló szakon amit fizetek? Eközben mondjuk szintemelőzök mondjuk angolból vagy töriből, azzal meg lesz a pont és átiratkozok psz-re? (remélhetőleg már nem fizetősön)Az átiratkozással ilyen kor nincs macera vagy ilyesmi?
Ilyenkor van olyan, hogy ha olyan tantárgyból ami közös a két szakon és le is vizsgáztam belőle, akkor azt már psz-en nem kell megcsinálni? (logikus lenne...)
nem átiratkozás, hanem új felvételi eljárás, már több ponttal :)
Igen, elfogadnak tárgyakat.
Esetleg felvételizel egy alacsonyabb ponthatárú államis szakra ugyanazon a karon(BCE-n ez asszem csak a TV, a kermark több volt tavaly, mint a központi határ :D), és egy év után átjelentkezel. Ilyet lehet csinálni, a feltétel 60 teljesített kredit és 3,5-ös kumulált átlag (BCE-n). Ha a feltételek megvannak, át kell, hogy vegyenek, de nem biztos, hogy államira (nagyon nem egyértelmű ez a szabályozás, de van esély). Ha ezt csinálod, érdemes psz-esekkel tanulnod a számvitelt már 2. félévben.
De először próbáld meg elérni a 458-at, közel sem lehetetlen, még egy emelttel jó esélyed lehet rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!