Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha elvégzem az orvosi egyeteme...

Ha elvégzem az orvosi egyetemet, és eldöntöm hogy én X orvos szeretnék lenni, akkor biztos, hogy lehetek az?

Figyelt kérdés
Pl. minden áron csak szívsebész akarok lenni. Lehet, hogy majd esetleg nem lesz elég hely, vagy valami, ami miatt más orvosnak kell lennem? Mennyire számítanak ebben az egyetemi tanulmányi eredmények?
2015. jan. 10. 13:40
 1/5 anonim ***** válasza:
az orvosi egyetem első körben általános orvost képez ... ahhoz, hogy szívsebész legyél még nagyon-nagyon sok évig fogsz tanulni (a munka mellett is)
2015. jan. 10. 13:50
 2/5 anonim ***** válasza:

A kérdező valószínűleg a rezidensképzésre gondol, hogy elképzelhető-e az, hogy orvosi után nem olyan orvosnak mehet, amilyennek szeretne.

Én úgy tudom, hogy te választod ki, hogy minek akarsz menni, de van egy bizonyos létszámkeret. Tehát belgyógyász-rezidensnek több embert küldenek, mint szívsebésznek. De ha mindenáron szívsebész akarsz lenni, megoldható, ha találsz egy olyan kórházat, ahova felvesznek gyakornoknak.

Asszem, valahogy így van, de én még csak felvételizni tervezek orvosira, és ahogyan utánajártam a dolgoknak, kábé ez jött le, szóval ha valaki máshogy tudja, javítson ki.

2015. jan. 10. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én férjem azért lett patológus, mert a gégészeti helyet elhappolták előle... mindenképpen a szülővárosába akart hazajönni az egyetem után, itt meg nem volt sok lehetőség, ami volt, nem érdekelte.
2015. jan. 10. 15:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem, nem biztos. A szakorvosképzés egy elég független dolog az egyetemi képzéstől. Simán lehet olyan, hogy az adott szakképzésben nincs elég hely, vagy pont ott nincs elég hely, ahová menni szeretnél.

A szívsebészet ilyen szempontból szívás, mert az egész országban max. 4 hely, ha van belőle.

2015. jan. 12. 17:40
 5/5 A kérdező kommentje:
És a pszichiáterrel mi a helyzet?
2015. jan. 13. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!