Ti járnátok 5 éves / nyelvielőkészítős gimnáziumba?
Hát figyelj, mindenkinek más a tapasztalata. Szerintem semmi durva nincs a nyelvisben, ha szeretsz egy nyelvet, akkor jó ha oda jelentkezel, mert 0.-ban megtudod hogy tényleg annyira szereted-e hogy mindig azt tanuld, talán ha olyan a suli(nem csak előkészítős, hanem konkrétan kéttannyelvű) akkor utána is nagyon meg fogod tanulni. Természetesen ahogy mások is írták, nyelvi tagozat(ergó 5 éves EK-s képzés) nélkül is nagyon jól meg lehet tanulni egy nyelvet, ha van hozzá érzéked és komolyan csinálod, na meg gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. :)
Na visszakanyarodva, semmi baj nincs az előkészítővel, szerintem csak sztereotípia hogy stréberek járnak oda( de mondom, mindenkinek más a tapasztalata). Annyi az egész, hogy egy évvel többet jársz oda, abból min. az elsőben intenzíven tanulva a nyelvet.
Remélem segítettem. Sok sikert! :)
Én kéttannyelvűbe járok, ami voltaképpen ugyanaz, mint a nyelvi előkészítő, csak mellette néhány tárgyat idegen nyelven tanulunk.
Nagyon hosszú idő az öt év, és nagyon rossz volt látni, mikor az évfolyamunkról elballagtak azok, akikkel kezdtünk, és korunknál fogva már mi is mehettünk volna, de összességében megérte, mert néhány hónapon belül egy felsőfokú nyelvvizsgával leszek gazdagabb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!