Egyetemről kiiratkozás következményei?
Hello!
az lenne a kérdésem, hogy ha ezt a félévet (4.) még befejezem utána kiiratkozom a jelenlegi iskolámból, majd szeptembertől már egy másik intézménybe járnék (felvételiznék most februárban), kell-e valamit fizetnem?
Ha államin vagy, alapon az 1., osztatlan képzésen a 2. félévig lehet fizetési kötelezettség nélkül otthagyni az egyetemet, utána már az elhasznált félévek költségének a felét vissza kell fizetned vagy ledolgoznod.
De ha már a 4-ben vagy, miért nem fejezed be teljesen? Hülyeség lenne már a vége előtt otthagyni, nem sokat ér az alapdiploma (bár még a doktori se), de én azt azért már megszerezném a helyedben, ha ennyi megvan.
*képzésenként "képzési idő +2 félév"
sorry
A felvételi díjat leszámítva gondoltam :)
Azért a 4. félévév még előttem van, egyáltalán nem mondhatom, hogy a vége fele járok.
De mivan abban az esetben, ha nem ugyanaz a szak? Mármint ezt mi határozza meg? Nagyjából 50%-ban fedi le az egyik a másikat, de a szakirány megnevezés pl. különbözik. Meg erről egyáltalán hol találok érdemleges infót?
Dióhéjban a kérdésem újra: nem hagyom ott az egyetemet, csak újrafelvételizem egy másikba, de nem leszek se passzívon, és a hallgatói jogviszonyom is megmarad, mert szeptemberben már ott szeretnék kezdeni. A kérdőjel most lemaradt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!