Ha van egy gépész technikusi végzetségem akkor az egyetem mennyivel lesz nekem könyebb?
Ez sem igaz, egy gimis a szakmai tárgyakkal van akkora hátrányban, mint amekkora előnye van a matekkal (ami amúgy szintén nagyon csekély, és az is csak a képzés legelső félévében).
Eleve nincs nagy különbség az "esélyek" között, de az a kicsi is nagyon gyorsan kiegyenlítődik.
Első félévben 1-2 órán látsz olyat amit már esetleg tanultál.
Lényegében az egyetem nem lesz könnyebb. Az egyetemen nehezebb dolgokat tanítanak, felsőfokú. Az OKJ középfokú.
Jól tetted, hogy elvégezted a technikumot. Ezzel bizonyos tapasztalatokat szereztél, jártál műhelybe, alapszinten tudsz bánni a gépekkel, ismered az alapvető mérési eljárásokat. A technikum olyan többletet adott, melyekkel egy gimnazista nem rendelkezik.
Ezek az ismeretek még sokszor hasznodra lesznek.
Ennek ellenére kösd fel a gatyát! Az egyetem nehéz lesz. Gimnáziumban gyakran több matekot tanulnak (habár ez nem mindig igaz) mint szakközépiskolában.
Javaslom, tanuld meg önállóan a differenciál -és integrálszámítás alapjait, mert ennek elmulasztása komoly hátrányt fog jelenteni.
Ezenkívül még a nyelvek azok, melyeket gimnáziumban jobban és többet tanítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!