Ki jelentkezik idén a PTE-BTK szabad bölcsészetére? Mi a
véleményetek a szabad bölcsészetről?
semmire se jó..elég nagy bolond vagy,ha erre jelentkeztél.
én is bölcsész szakra járok//tehát nem bátani akarlak//de legalább olyanra amivel esetleg lehet is kezdeni valamit..
2010. febr. 5. 14:09
2010. febr. 5. 14:09
Szerintem inkább olyan szakot keress, aminak vmi gyakorlati értelme is van. Ezzel nem nagyon fogsz tudni elhelyezkedni.
Mit mond egy frissen végzett, még állástalan bölcsész egy másik frissen végzett, de már álláshoz jutott bölcsésznek?
-Egy hamburgert kérek dupla sült-krumplival és nagy kólával!
2010. febr. 5. 14:19
Ha, mondjuk, a bölcsész szó is szerepel a diplomádban, garantáltan találsz munkát egy-kettőre, hiszen mindig akad valahol egy-egy mosatlan kocsi vagy edény. (Scott Adams)
2010. febr. 5. 14:23
Ha BTK-ra mész, tényleg érdemesebb valami gyakorlatiasabb szakot választani. Szerintem pl. az informatikus könyvtáros szakon lehet olyan szakirányt választani, amivel lehet érvényesülni a későbbiekben. Nézelődj a felvi.hu-n, még van egy kis időd.
2010. febr. 5. 15:28
6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Még nem adtam be a felvételis lapomat.Az első válaszolótól szeretném kérdezni, hogy szabad bölcsészeten belül milyen szakirányon vagy? Engem a filmelmélet és filmtörténet szakirány érdekelne, de a válaszok kicsit elbizonytalanítottak.Nem tudom, hogy mi legyen, mert ez érdekelt volna. Jól hangzik ez az informatikus könyvtáros, utána is nézek. Esetleg tudnátok ajánlani még valami jó szakot?(humán beállítottságú vagyok)
Utolsó válaszadó vagyok. Én is idén jelentkezem, szintén humán beállítottságú, kövezzetek meg, de nem mérnök alkat.:D Szóval én is info könyvtár szakra jelentkezem, SZTE-BTK-ra, sok szakirány közül lehet választani, és nem csak könyvtárosnak lehet vele elmenni, hanem több lehetőséget is rejt magában. Javaslom Neked, hogy minor szakként vedd majd fel a filmelméletet, ha ennyire érdekel, főszaknak pedig vagy info könyvtár, vagy esetleg szociológia, vagy valami nyelvi szak... Talán ezekkel lehet kezdeni valamit. Felvi.hu-n a szakleírások menüpont sokat segített nekem is. Sok sikert!!
2010. febr. 5. 17:06
sztem az infokönyvtár szak se túl piacképes...nagyon nagyon kevés helyre jó ez a végzettség.
2010. febr. 5. 17:08
A szabadbölcsészet tök érdekes, de gondold végig: hány esztétát ismersz? És ilyen végezttséggel rendelkező filmkritikust? Befutott etikatanárok? Filozófusok?
Szerintem is minornak vedd fel, mert baromi nagy szerencse kell ahhoz, hogy ezzel kezdeni is tudj valamit. Ez kb. ilyen "kell a családi pótlék, ezért mentem valahova"-szak. Utálom ezt mondani, mert amúgy én is bölcsész vagyok, de na.
2010. febr. 5. 18:13
10/16 A kérdező kommentje:
Ismét köszönöm Mindenkinek! Lehet tényleg jobban járok,ha csak minorként veszem fel a filmelméletet.
SZTE-BTK-ra jelentkező, Neked is sok sikert! ;)
További kérdések: