A gödöllői Premontrei Gimnáziumban miről szól a hitéleti elbeszélgetés?
Az enyém régen volt, de az alapján ezt tudom írni: meglepő, de alapvetően a hitéletedről.
Beszélgettek kicsit, kérdeznek pár alap dolgot hittannal kapcsolatban (10 parancsolat, pár jelenet Krisztus életéből, ilyesmik); emellett persze a te és a családod vallásosságára is szóba kerül - pl. hova jártok templomba (erre a kérdésre nem árt tudni válaszolni). Ezen kívül szóba került, hogy miért akarok a Premibe járni, milyen volt az előző iskolám. Illetve szó volt még teljesen hétköznapi témákról is, pl. milyen könyvet olvasok éppen, mi tetszik benne, mik a kedvenc tárgyaim.
Ezen kívül még az anyámmal beszéltek, kb. ugyanerről.
Mindez a 8 osztályos felvételire vonatkozik, idősebbekkel lehet, hogy kicsit más. Ha van még kérdésed, nyugodtan írhatsz, akár meg is kérdezhetem a Premiben.
Nagyon régen volt már az én felvételim. :) 7 éve, úgyhogy lassan azt se tudom, mennyi a maximum pontszám (ami azt illeti, tényleg nem tudom).
Hétfőn viszont megkérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!