Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 29 kurzus késéssel lehet még...

29 kurzus késéssel lehet még esélyem?

Figyelt kérdés
Harmadéves földrajz hallgató vagyok. Jelenleg 29 kurzussal kések. Van köztük szabadon választható, de a legtöbb az kötelező. 3 éves a képzés, de mivel 9 félév ingyenes ezért még 4 félévem lenne pótolni az elmaradott tárgyakat. Ennyi kurzus késéssel lehet még esélyem hogy valaha is befejezzem?

2014. dec. 18. 01:13
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom az elmúlt másfél évben mennyit változott a felsőoktatás, azért gondolom nem sokat. Én 2013 júniusában "szereltem le".

Szóval azt írod 9 félév ingyenes, mármint hol? Mert összesen 12 állami féléved van nem kilenc. (elvileg 6 van Ba-ra 4 mesterre, de némelyik Ba hét féléves pl. közgáz vagy sok mérnök szak, így 12 állami félév van -tudtommal) Ellenben BA szakokon államin maximum nyolcat használhatsz el egy szakra, tehát még egy évig járhatsz állami földrajzra, ha már hatot ellőttél.

29 kurzus, az sok két félévre, nem lehetetlen, de nagyon fel kell kötnöd az alsóneműt. Meg akkor még ott van a szakdolgozat meg a záróvizsga. Érdemes lenne tudni, hogy az 29 kurzus hány kredit, mert tudtommal félévente maximum 45 kredit értékben vehetsz fel kurzust. Bár lehet ez egyetemfüggő.

Egy valamiben megnyugtatlak, ha elhasználod mind a nyolc félévedet, ami Ba-ra van, akkor sincs világvége, csak áttesznek fizetősre, az már más kérdés, hogy egy adott kurzust hányszor vehetsz fel, régebben háromszor lehetett, de tudtommal szigorították, és már csak kétszer lehet, de ezt te elvileg jobban tudod, hiszen benne vagy. Ha pedig elhasználod az adott kurzus minden vizsgalehetőségét, akkor jön a kirúgás! De még ez sem tragédia, újra beadod a jelentkezésedet ugyanarra a szakra, és remélhetőleg fölvesznek, akkor beszámíttatod a Tanulmányi Osztályon a már teljesített kurzusaidat, és voilá ott fogsz állni "elsőévesként" mindössze néhány hiányzó kurzussal. Nem egy elegáns módszer, de több szak is van, ahol a hallgatók szinte sportot űznek belőle, ismertem egy programozó matekos srácot, akit négyszer rúgtak ki! Mind a négyszer felvetette magát újra, becsületére legyen mondva elvégezte a szakot, csak a három éves képzést, hat és fél év alatt! A mesterszakkal már nem próbálkozott. :-)

Szóval a te helyzeted elég reménytelen, de azért kétségbe sem kell esni.

2014. dec. 18. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!