Neumann János Szakközépiskola Budapest?
Nem tudom mikoriak az információid, régebben valóban nagyon jó iskola volt, én is azért irattam ide a gyereket. Sajnos azt vettem észre, hogy kezd leromlani. A jó tanárok már elmentek, tanárhiánnyal küzdenek. Néhány tanár a régebbi gárdából nagyon jó. De sajnos ők a humán és nem a szakmai vonalat képviselik. A jó szakemberek el tudnak máshol helyezkedni többször akkora pénzért a versenyszférában, mint pedagógusként. A Neumannt a régi hírneve viszi tovább.
Nagyon kevés tankönyv van, főleg a humán tárgyakból, meg matekból.
A szakmai képzésről:
A tananyagokat nehezen, nógatásra, utolsó pillanatban rakják fel csak, az e-portálra. Azok is többnyire az internetről letöltött prezentációk, nem kimondottan tankönyvek, amikből igazán lehetne tanulni.
Jellemző, hogy az órán a tanár felolvassa a prezentációt és kijelenti, hogy nem kell megérteni, csak bemagolni. Valószínűleg azért, mert maga sem érti az összefüggéseket. (A prezentáció a mondanivaló alátámasztására szolgál. Ha nincs mondanivaló, a prezi önmagában érthetetlen maradhat).
Sokszor van, hogy a prezi alapján nekem kell megmagyaráznom a gyereknek az anyagot, mert a tanártól nem tanulja meg. Rácsodálkozik az összefüggésekre, hogy ezt a tanártól nem hallotta. Pedig ez lesz a szakmája! Otthon már csak az anyag elmélyítésén kellene dolgozni, nem akkor kellene leadnom az órai anyagot.
Én ugyan nem vagyok pedagógus, de már láttam olyat. Van is a Neumannban, de sajnos nem sok.
Onnan lehet megismerni a jó pedagógust, hogy a gyerek füzete világos, rendezett.
A rossz tanárnál a füzet is káosz. Sajnos ez van a szakmai képzésen.
A programozásnál semmi elméletet nem tanulnak. Egyből belecsaptak a lecsóba. Azt sem mondták, mik a változók, függvények, vezérlési szerkezetek, egyből objektuorientált alapok nélkül elkezdtek programozni c#-ban. A gyerek csak nézett, mint a vett malac, azt sem tudta, mit csinál. Nekem kellett a feladatok alapján némi alapozást csinálnom programozásból.
Ugyanakkor a követelmény egységes, ugyan azokat kell teljesíteni abban a középiskolában is, amelyikben tanítanak és abban is, amelyikben nem. Ebből a szempontból a Neumann nehéz.
Nagyon komolyan elgondolkodtam azon, hogy átiratom a Bláthyba, de sajnos semmi információm. Nem akarok csöbörből vödörbe esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!