Mit válasszak szociológiát vagy filozófiát?
Figyelt kérdés
Melyik a könnyebb tantárgy vagy azt nézzem melyik a normálisabb tanár.2010. febr. 1. 12:16
1/10 anonim válasza:
Tulajdonképpen minden kérdésedre a válasz a szociológia. Könnyebb tanulni, mert jóval érdekesebb és nincsenek is ilyen szakokon elborult tanárok. Volt már jó pár szociológia tanárom és mind nagyon jófej volt.
A másik az, hogy sokkal nagyobb jövője van, pláne a mostani szociális válság (jobb szót nem találok rá) miatt.
2/10 anonim válasza:
szociológia sztem is érdekesebb..akkor is ha 3 ast kaptam csak, emrt egy napa altt készültem fel a vizsgár, és méég nem ült le bennem:D
3/10 anonim válasza:
A szociológia könnyebb. A gyakorlatban a szociológiát tudod közvetlenül használni. A filozófia jobban fejleszti az agyadat, de csak akkor, ha értelmes tanárt és tantervet fogsz ki (ami ritka).
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2010. febr. 1. 19:03
5/10 anonim válasza:
én most kezdtem a szociológiát az ELTE TáTK-n, egyik barátom meg a filozófiát a PPKE BTK-n. Ő imádja azt amit tanul, szerinte érdekesek az órák is, és azt mondja nagyon barátságosak az emberek, a hely meg ugye köztudottan elképesztő szép. én meg... már most újrafelvételiznék és hagynám ezt a hülyeséget a fenébe, hangzatos szak és a tárgyak is azok, de egyáltalán nem olyan mint amilyennek hangzik. fölösleges az egész, az ember ezt magától tudja ha követi a világ dolgait, olvas híreket. azt nem mondanám hogy a filozófiával többre mész, de legrosszabb esetben elmehetsz azzal akár középiskolai tanárnak, sok suliban tanítanak filozófiát. a szociológia viszont halott ötlet. vagy ha mindenképp azt szeretnéd akkor már a Pázmányon, ott legalább jófejek az emberek és gyönyörű az egész.
6/10 anonim válasza:
"fölösleges az egész, az ember ezt magától tudja ha követi a világ dolgait, olvas híreket. "
Teljesen hamis állítás.
De amúgy tényleg inkább tanuljon mérnöknek vagy közgazdásznak, aki hasznos dolgokat (amikkel sokat lehet keresni) akar tanulni.
7/10 anonim válasza:
Teljesen hamis állítás? :D Akkor vitatkozzál a tanárral,Ő mondta...
8/10 anonim válasza:
ma 13:43
Minek vitatkoznék vele? Valószínűleg rossz tanár, vagy pedig nem szó szerint értette.
9/10 anonim válasza:
iiigen,először Én is erre gondoltam...aztán megkérdeztem pár felsőbb évest,és valóban így van. Nézd,nem azt mondom,hogy nem kell tanulni,de-és ez tény,még a dékán is elismerte az évnyitói köszöntő beszédében-sokkal kevesebb is elég,mint máshol...
10/10 anonim válasza:
még annyit az előzőhöz,hogy nyilván nem azért hirdetik magukról a "bekerülni ide nehéz,kikerülni szinte lehetetlen" szlogent-szintén a dékán,a kar propagáló videójában,ami a youtube-on is fent van,ha érdekel elküldöm-mert meg kell szakadni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!