Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magántanulói státusz megszerzése?

Magántanulói státusz megszerzése?

Figyelt kérdés

Üdvözlet!

Azt szeretném megkérdezni,hogy hogyan kerülhetek magán tanulói "státuszba" ,10 évfolyamos Szakközépiskolás vagyok, nem tudom hogy ez esetleg a Belügyes jövőmet befolyásolhatja e ? Ha esetleg még fontos 17 éves vagyok.

2014. dec. 4. 11:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem befolyásol semmit, és úgy kerülsz magántanulói státuszba, hogy írásban kérvényezed az igazgatónál. Kb 20 ilyen kérdés van már a gyk-n.
2014. dec. 4. 16:23
 2/14 A kérdező kommentje:
Most azért kérdem mert még sosem voltam az és a tanulmányi eredményem javítása érdekében illetve egyéb okok miatt szeretném ezt a formát választani.
2014. dec. 4. 20:06
 3/14 A kérdező kommentje:
Írni sem tudok, vagyis még sosem voltam magán tanuló, szeretnék az lenni mert jobbnak érzem illetve 3x en vagyunk az osztályba majdnem 40 en és azért ott a figyeléssel vannak gondok nagy zaj stb..
2014. dec. 4. 20:07
 4/14 anonim ***** válasza:

Tisztelt Intézményvezető Úr (Asszony)!

Kérem, szíveskedjék hozzájárulni, hogy tanulmányaimat magántanulóként folytathassam.

Köszönettel:

X.Y.

Ennyire bonyolult!

2014. dec. 4. 21:22
 5/14 A kérdező kommentje:
Tényleg? Illetve azt ha még szabad tudnom akkor tanév közben is lehetek magán tanuló? mik lehetnek az indok,na most azért nem akarom hogy azt higgyék rólam,hogy egy iskola kerülő vagyok,mert szeretnék tanulni addig ameddig csak lehet,de nyugalomban és "meghittségben".
2014. dec. 4. 21:44
 6/14 anonim ***** válasza:
Törvény adta jogodnál fogva lehetsz, és nem kell hozzá semmilyen indok.
2014. dec. 4. 21:47
 7/14 A kérdező kommentje:

Az remek,de annyi kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban, vagyis ha már megkapom a státuszt, akkor hogyan szerzem meg azt amit tanulni kell? Ezt úgy gondolom ,mert ugye a tanár nem a könyvből tanít hanem a neten valamit keres és azt diktálja le, ez a jobbik helyzet, a másik meg hogy az ő általa készített powerpointot diktáltatja le a füzetbe.

Meg nem mindig a tanmenet szerint halad, hanem

össze-vissza. Hogyan működnek ezek a tanári konzultációk? Bár szerintem iskola függő ez is.

2014. dec. 4. 21:54
 8/14 anonim ***** válasza:
Hát akkor el kell tőle kérni. Az oktatásban jogod van részesülni attól még, hogy nem jársz be.
2014. dec. 4. 22:19
 9/14 A kérdező kommentje:
De ugye e miatt nem kerülök hátrányos megkülönböztetésbe? Illetve mikor van a félévi,és az év végi "vizsga"?
2014. dec. 4. 22:47
 10/14 anonim ***** válasza:
Körülbelül január és június elején, de ezt az iskola határozza meg. Nem kerülsz hátrányos helyzetbe.
2014. dec. 4. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!