ELTE-IK proginfón milyen a bukási arány? Mennyire esélyes, hogy az ember elvégzi? Mennyire korrekt/aljas?
Teljesen elvégezhető szak, bár arra számítani kell, hogy ez a szak többet foglalkozik matematikával, mint programozással. SOKKAL többet. Elvileg kb 10% szerez 6 féléven belül végzettséget, Nagyjából a duplája végzi el ennek évente a szakot. Ezen a téren még mindig jó diplomát ad az egyetem, viszont tudás terén.. hát maradjunk annyiban, hogy munkahelyen nem pont azt fogják várni tőled, amit itt megtanulsz. Itt megtanulsz profin algoritmizálni, elsajátítasz különböző szemléletmódokat, amik hasznosak, meg minden, de nyelvi ismereteket inkább az egyetem mellett kell szerezned.
Tanárok közt van jobb és rosszabb, de általánosan elmondható, hogy túlnyomórészt jó az oktatóerő, és minden tárgynak megvan a maga "istenlába" kaliberű oktatója/gyakveze. Ha rászánod magad, és csinálod, el tudod végezni. És egy ELTE diplomával elhelyezkedni sem lesz nehéz.
Mérnökinfóval, vagy villamosmérnökivel szerintem jobban járnál. Mindkét diplomával jelentkezhetsz programozói állásokra is.
A Programtervező informatikus szak egyébként jó, csak kicsit "elvont". A szak 6 féléves, szóval ha rászánsz 8 félévet, akkor azért el lehet végezni :D
Ja igen, ez kimaradt, a proginfó 6 féléves (bár asszem 5 félév alatt is teljesíthető, ha nagyon akarod)
Mérnökinfó (BME-VIK) egy jó alternatíva, viszont ott számolni kell azzal, hogy a BME nem véletlenül ad erős diplomát - nagyon kemény szinte bármilyen szakon. Meg a mérnökinfó a fizikát is nyomja erősen, ami nem mindenkinek a szája íze :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!