Mi a véleményetek a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről?
Felvételi előtt állok, ma voltam nyílt napon a Pázmányon. Eddig nem igazán tetszett, az ELTE volt az abszolút favorit, de most kissé elbizonytalanodtam, mert kellemes helynek tűnik a Pázmány is. Szimpatikus, hogy nem annyira nagy egyetem, így talán barátibb, családiasabb a hangulat, mint az ELTE-n, viszont azt hallottam egyes ismerőseimtől, hogy az ELTE sokkal színvonalasabb. Nektek mi a véleményetek erről?
A BTK érdekel egyébként mindkét helyen (osztatlan tanárképzés).
Persze-persze, a rivális egyetemről mindig fikázzák a másikat, ezt tudhatnád. A Pázmányon családias a légkör, nagyon kedvesek az emberek (és nem mondom, hogy az ELTE ebben különbözne - nincs tapasztalatom onnan). Én a Pázmányra járok, a budapesti képzési helyre, és nagyon szeretem ezt az egyetemet. Bőven volt pontom ahhoz, hogy a Károlira, vagy az Eltére bejussak, de én ezt szerettem volna. Ahogy te is leírtad, a hangulat meghatározó tud lenni. Én annak idején az Educatio kiállításon találkoztam először a Pázmányosokkal, és persze beszéltem Eltésekkel, Károlisokkal. Végül a Pázmány mellett döntöttem. Nem csupán amiatt, hogy sokkal kellemesebbnek éltem meg őket, hanem mert előnyt élveznek a szakommal is. Gondold át, van még időd, mérlegeld a dolgokat. Az Eltén gondolom jóval többen vannak egy szakon, a Pázmányon kevesebben, családias a dolog, nagyon segítőkész mindenki, a felsőbbévesek szinte kérdés nélkül odaadják a régi jegyzeteiket és könyveiket neked.
De tényleg, te döntöd el. Ne hagyd, hogy befolyásoljon mások véleménye - hiszen a Tiéd a legfontosabb, Te fogsz arra az egyetemre járni!
Jártam a Pázmány BTK-ra és most az ELTE-re járok.
Az ELTE-nek csak a híre jó. Én az oktatást kritikán alulinak minősíteném: a tanáraim nagy tudásúak, ez tény, viszont úgy érzem, egyesek félnek átadni a tudásukat, mintha irigyek lennének rá, mások pedig szimplán lusták. Gyakorlati órámon nem kapok magyarázatot, ha valamit nem vettünk, akkor azt mondják, internetről tájékozódjunk. Nagy az elvárás, de oktatás nincs e mellé.
Megkérdeztem más szakos diákokat: beszéltem norvégossal, csehessel, magyarossal és történelem szakossal is, mindegyikük egyöntetűen egyetértett a véleményemmel.
Én nem ajánlom. Olcsóbb beiratkozni egy könyvtárba és elolvasni a szakkönyveket - igaz, diplomát nem kapsz érte, de nagyjából ennyi a különbség.
A Pázmányra még akkor jártam, mikor mindent kint volt Piliscsabán. A közlekedés botrányos volt, de ott lenni jó. Mindenki ismert mindenkit, mindenki barátságosabb volt - érthető, hát kvázi össze voltunk zárva.
A tanárokkal jóban voltam, velük is sikerült közvetlenebb kapcsolatot kialakítani, de szerintem ez is a piliscsabai hangulat miatt lehetett. Sokat tanultam, de az Ba volt, tehát minden új volt.
Így, hogy az ELTE-re járok, biztos még jobban felértékelődött bennem a Pázmány, mindenesetre annyi biztos, hogy az előbbiből sírva járok haza, az utóbbiba esti programokra is visszavonatoztam.
A PPKE budapesti képzéséről nincs sok információm, annyit tudok, hogy káosz van, és nincsenek könyvek a könyvtárban, ami így vizsgaidőszak előtt szívás. :D
"A PPKE budapesti képzéséről nincs sok információm, annyit tudok, hogy káosz van, és nincsenek könyvek a könyvtárban, ami így vizsgaidőszak előtt szívás. :DA PPKE budapesti képzéséről nincs sok információm, annyit tudok, hogy káosz van, és nincsenek könyvek a könyvtárban, ami így vizsgaidőszak előtt szívás. :D"
Már ne haragudj, de milyen káosz??
Volt, hogy csak a suli könyvtárba volt meg a könyv, szabó ervinben meg nem is hallottak róla..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!