Mi a véleményetek: ahhoz, hogy felső oktatásba kerüljön az ember, emelt szintű érettségi és nyelvvizsga kell?
(Mi van,ha valaki rossz nyelvekből és nincs is pénze nyelvvizsgára és az arra való felkészülésre?
)
Nem magamról van szó,már fősulis vagyok,de az én pénzemből lesz nagy eséllyel a nyelvvizsga és a rákészülés,de persze magamtól is készülök,tanulok.
Érvénybe lépés:2020.
De így felesleges lesz a kimeneti követelmény,miszerint nyelvvizsga kell a diplomához.
"(Mi van,ha valaki rossz nyelvekből és nincs is pénze nyelvvizsgára és az arra való felkészülésre? "
Akkor nem fog éveket feleslegesen eltölteni a felsőoktatásban úgy, hogy a végén diploma nélkül lép ki onnan.
ha nincs rá pénze csinál egy emelt angol érettségit még 12-ben pl az ingyen van,volt osztálytársam aki így csinálta ha meg külföldre akar menni akkor meg ígyis úgyis kell a különbözeti vizsga ami sajna pénzbe kerül,hát a nehézségről meg annyit hogy átérzem annak a helyzetét,aki így érez nekem sincs semmi nyelvérzékem de ha egy egyetemet el tudsz végezni van annyi eszed,hogy gyakorlással menjen egy nyelvvizsga..
az emelt érettségi meg jó,ha van ígyis sokan kibuknak így legalább mégjobban ki lehet küszöbölni
Alap.
12 éve is ez volt a követelmény nálunk, most se kevesebb.
Nincs pénz...
Önkormányzatok nagyon sokat költenek azok nyelvvizsgájára, akik nem tudják kifizetni azt a 12-25 ezer forintja erre. Sőt oktatást is adnak!
Azt meg senki nem mondta, hogy tilos dolgozni és csak "vasazásból, meg bodzázásból, meg szurkálásból" lehet pénzt csinálni.
Más az egyetemen szerez annyi ösztöndíjat, hogy félévenként 2 nyelvvizsgát tudna megfizetni a szállása és az étkeztetése mellett.
A tanulás egy igazi befektetés. Ha jól fektetsz be, sok jön vissza.
De ez nagyon nem egyszerű.
Köszi a válaszokat. :)
""vasazásból, meg bodzázásból, meg szurkálásból"" :D XD
Szerencsére, én egyikbe se tartozom bele. Az kellene még. :D
Ingyen. Erről a fősulis nyári nyelvtanulás jut eszembe. A végén nem kötelező nyelvvizsgát tenni.
Egy hónapig se tartott a 60 óra.
Nem mondom,hogy felesleges volt. Mert nem volt az.
De sajnos kevés volt szerintem.
(De én nem is ültem még nyelviskola egyetlen egy óráján sem. Szóval nem tudom,mennyire egyezik a kettő.)
"Mondjuk, ha lenne mindenkinek normális, gyakorlatias nyelvoktatás általános iskolától, és nem csak a "tanuld meg a szabályt, beszélni ráérsz majd ha felnőtt leszel" alapon lopják a napot a tanárok, akkor ez az elvárás nem is sok."
Akkor ezek szerint én még szerencsés vagyok. Nálunk volt beszéd is,szabály gyakorlás is.
Az,hogy mennyire élt vele a tanuló,mennyit törődött még plusszban otthon,az más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!