Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen, mennyire számít a...

Egyetemen, mennyire számít a protekció? Nem csak a bekerülésnél, hanem a benti életnél? Pl, hogy valami nagykutyának a fia, vagy lánya vagy?

Figyelt kérdés
2014. nov. 26. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem különösebben. Főleg nem a bekerülésnél, mivel az pontokhoz kötött.
2014. nov. 26. 15:26
 2/9 anonim ***** válasza:
20%

Első, ez nem a vicc kategória! Vagy tényleg ilyen naiv vagy? Vannak ismerőseim akik el tudták intézni simán azt a matek felmentést, vagy a születésétől fogva lúdtalpat igazoló papírt (+40 pont!!! Aki nem hiszi járjon utána) Ennyit számít.

Egyetemen belül kevesebbet ér el vele.

L19

2014. nov. 26. 15:34
 3/9 anonim ***** válasza:
63%
Lúdtalpat meg matek felmentést nem csak nagykutyák szerezhetnek...
2014. nov. 26. 15:35
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Csak úgy indok nélkül szerintem csak ők. Ehhez a protekció a minimum.... orvosnál, pszichológusnál. Bárkinek nem osztogatják.
2014. nov. 26. 15:42
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Érdekes, hogy mindig olyanok szerint KELL protekció, akik nem elég értelmesek/szorgalmasak.

A legtöbb egyetemet végzett ismerösömnek sem a felvételnél, sem az egyetem alatt nem volt semmiféle "ismeröse", aki rendesen tanult, az bejutott és el is végezte azt.

Nekem is mindenki mondta elöre, hogy ismeretség nélkül semmi esélyem bejutni a BME-re, elvégezni meg még kevesebb - ennek ellenére minden probléma nélkül sikerült, pedig sem gazdagok nem vagyunk, a szüleim egyszerü munkások, az egyetlen "elönyöm" annyi volt, hogy jó érettségit szereztem illetve az egyetemen sem bulizgattam sokat, hanem tanultam.

2014. nov. 26. 16:01
 6/9 anonim ***** válasza:

5. sajnos vannak olyan szakok, amikhez sokaknak nem elég "CSAK" az ész és a szorgalom, hanem nagykutya fiának/lányának IS kell lenniük az államilag támogatott helyért.

Én írtam a 2. és a 4. választ, miért kell ennyire lepontozni? Én sem tartom igazságosnak, amit a 2. válaszban írtam, de látom, hogy ez megy és mivel a kérdező pont erre kíváncsi hát leírtam. :D :D

Na és 4. választ miért? Tud esetleg valaki olyan orvost, vagy pszichológust aki protekció nélkül szép mosolyért ad orvosi papírt indokok nélkül? Mert ha igen, akkor küldje már el privátba a számukat, pls. :D Nem magamnak lesz, mivel nekem már sikerült bejutnom egyetemre protekció nélkül. ;)

2014. nov. 26. 20:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Annyira a protekció nem számít, mint mondjuk a pénz. Én GTK-s vagyok, ugye most a toronymagas államis pontok miatt a legtöbben fizetősön vannak kb. 300 ponttal. Nagyon jó volt hallgatni, mikor ecsetelték, hogy 280-300 ponttal kerültek be arra a szakra, amiért én vért izzadtam, hogy meglegyen a 460 pontom. Aztán ezek végzik el a 3 éves képzést 5 év alatt, mert a szülők fizetik a tandíjt, albérletet, autót, míg a kicsi fiúk, lányuk végigbulizza az egyetemet és úgy csúsznak valahogy át 2.-3. tárgyfelvételnél kettesekkel.

Nyilván könnyeb így, mint most azon aggódok másodévesként, hogy ne csússzak, mert akkor többet kell Mo.-n ledolgoznom vagy visszafizetni, meg nehogy elveszítsem az ösztöndíjam. Plusz akkor dolgozzak, hogy fizethessem a kolit, meg valahova besuvasszak még egy kis társasági életet is.

Szóval nagyon nem mindegy ki milyen családi háttérel megy egyetemre.

2014. nov. 26. 23:19
 8/9 anonim ***** válasza:

A protekció ma már egy egyetemen semmit sem ér, mert minden vezető oktató Isten a saját tárgyát illetően egymás dolgaiba nem engednek és nem is mernek beleszólni.

Ha sok pénzed van, az már mindjárt más, mert akkor nem kell aggódnod, hogy hány év alatt végzed el az egyetemet, vagy milyen dolgot, hogy szerzel be, vagy milyen külföldi helyre mész gyakorlatozni, vagy miből finanszírozod a diplomamunka-kutatásodat...

2014. nov. 27. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért lúdtalpért nem jár pont, ne mondjunk már hülyeséget.

A benti életnél számíthat:D Nálunk volt olyan, hogy egy napra volt 5 hallgató a vizsgára, 4 ember egy vizsgáztatóhoz ment, egy ember viszont egy másikhoz, aki véletlenül éppen az apja legjobb haverja volt.

Viszont tapasztalatom szerint protekció nélkül is lehet érvényesülni, csak tanulni kell.

2014. nov. 27. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!