ELTE / Károli Pszichológia - tapasztalatok, vélemények?
1, Milyenek az oktatók - motiváltság, előadásmód, korrektség?
2, Tárgyak - érdekesek? Gyakorlatorientáltak?
Engem elsősorban a kognitív pszichológiai része érdekelne, úgy látom, hogy az ELTE-n sok tárgy épül rá. PPKE tetszene, de Piliscsaba miatt kiesik.
Ami NEM érdekel: "Büfészak" jeligére érkező vélemények van egy sikeres vállalkozásom, ezt hobbiból csinálnám. A pontszámom is megvan.
Ha jól tudom, az idei tanévtől a Pázmány pszichója is Budapestre költözött, ennek érdemes utánajárnod!
Az ELTE nem túl gyakorlatorientált, viszont a kognitív vonal elég erős itt. A tanáraink nagyon jó szakemberek - bár nagyrészt kutatók, ebből is adódik az elméleti orientáció. Egy-két rossz előadó van csak, de biztos vagyok benne, hogy nincsen olyan szak, ahol ne lenne. Összességében nagyon jók a tanárok, érdekesek az órák, korrekt a számonkérés és az osztályzás. A tárgyaink is érdekesek - persze ez relatív, kit milyen terület érdekel ugye... De én eddig a nagyon bioszos tárgyakon kívül mindent szerettem, és azokat sem utáltam, csak nehezebben boldogulok velük.
Én a Károliról sajnos nem tudok nyilatkozni.
Egyébként nem kötözködésként, pusztán kíváncsiságból, hogyan képzeled el a hobbi-pszichológiát? Mit akarsz csinálni vele, főleg a kognitív vonalon? A 3 éves BA képzés önmagában semmi, hobbiból pedig nincs túl sok értelme 5-7 évig tanulni szerintem. De persze te tudod, csak kíváncsi vagyok az elképzeléseidre :)
Mazlid van kerdező mert én meg a Karolira járok.:D
A legtöbb tanar jó de mivel sokan több helyen dolgoznak ezert vannak oraelmaradasok.
Én elsős vagyok szóval egyelőre az alapozas es a kiszóras megy. Eleg kemeny a biosz ha nem voltal faktos. A matek viszont tűrhető pedig az nekem problemas resz volt gimiben.
Amiert nem szeretem a helyet hogy borzalmasan szervezik a dolgokat masreszt a pszichologiai intezet a vilagvegen van,a külső Bécsi úton. Tömegkozlekedessel rettenet a megkozelitese.
Nagyon köszi a válaszokat. Pázmányra még ránézek, de ELTE ezek alapján tetszene.
A hobbira válaszként: érdekel a téma, tehát akár így, akár önképző módon mindenképpen szeretnék foglalkozni vele. Marketing tanácsadói cégem van, itt pedig elég jól lehet hasznosítani a tanultakat. Önismereti szempontból is hasznos... :)
Várom a további véleményeket, tapasztalatokat.
Haha 2es válaszoló, várd ki a vizsgaidőszakot.. :DD Cz. vizsgái híresek :)
Kedves kérdező, én is Károlis vagyok. Én a tanáraimat szeretem, szerintem elég kedvesek meg jófejek. A többség előadása érdekes, fenntartja a figyelmet, és elég korrektek is. A Károli gyakorlatorientáltabb, és a legtöbb tanárunk gyakorló pszichológus, és nem vagy csak másodsorban kutató. A kognitív vonal szerintem az Elte-n erősebb lehet, de itt sincs háttérben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!