Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 5 egyetemi év után diploma...

5 egyetemi év után diploma nélkül?! Lúzer vagyok?!

Figyelt kérdés

Szóval 5 évig jártam egyetemre, most úgy tűnik nem kapok róla papírt. Egy szakdolgozat lenne hátra, de nagyon nem akar összejönni. Emellett nagyon nem érdekel az egész, amit tanulok. S még az ambícióim sincsenek meg hozzá. Emellett kiderült hogy nem is azt tanítják, mint ami a szak megnevezése lenne. Tehát csalódtam az egyetemben is. Most ha papír nélkül távozom innen, akkor mindenki egy lúzernek fog elkönyvelni???????

Persze most lehet majd írni hogy ez a baj a Magyar állammal meg minden.De az én szüleim is fizetnek adót, tehát nem kell hogy jaaaj mert ilyen meg olyan diplomagyártó egyetemek ingyen osztják a papírt. Sok pénzt beleöltem, időt, energiát. De úgy érzem elfogyott az erőm, főleg hogy nem is érdekel.

Ha valaki tudna valami értelmes dolgot mondani ezzel kapcsolatban, az jó lenne.

2010. jan. 28. 19:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én ha a helyedbe lennék már csak azért is megírnám a szakdolgozatot utána leszarnám az egészet de legalább abban a tudatban élnék tovább hogy nem b@sztam el 5 évet feleslegesen az életemből... :)
2010. jan. 28. 20:53
 12/19 anonim ***** válasza:
milyen szakon vagy?
2010. jan. 28. 21:52
 13/19 A kérdező kommentje:

Gazdasági diploma lenne.

Nem érzem úgy, hogy az 5 év felesleges lett volna. Sokat fejlődtem, láttam, tapasztaltam. Hasznomra vált akárhogy is nézzük. Megismertem saját magamat is végre. Csak túl nagy "ára" volt.

Hát nem tudom mi lesz. :( Még teszek egy utolsó próbát. De sajnos úgy vagyok vele, hogy ami nem megy, azt nem szabad erőltetni. S nekem az élet más részén kell hasznosnak lennem.

2010. jan. 28. 22:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát akkor legyél az élet más részén hasznos, de attól még szerezd meg ezt a diplomát.
2010. jan. 28. 22:29
 15/19 anonim ***** válasza:

Tudod, itt a legnagyobb "probléma" nem azzal lenne, hogy ha te 5 év után otthagynád az egyetemet.

Az a legnagyobb baj, hogy így nincs semmi másod, csak egy érettségid, meg 5 elvesztegetett éved. (ill. gondolom, hogy csak érettségid van, mert nem írtad, hogy elvégeztél volna mást is).

Plusz ha ennyi időt, energiát, pénzt beleöltél, nem lenne egyszerűbb megírni egy normális szakdogát (márcsak azért is, mert csak az van már hátra), és letudni/lezárni végre az egészet?! Még akkor is, ha nem érdekel...de ha már elkezdted, fejezd is be!

Ha úgyis már csak a szakdoga van hátra, csak arra kell időt fordítani, és megírni...meg persze felkészülni a záróvizsgára.

Szerintem ne hagyd abba! Legalábbis ne a "legvégén".

2010. jan. 29. 00:02
 16/19 anonim ***** válasza:
mi a baj a szakdogával?hol akadtál el?
2010. jan. 29. 07:37
 17/19 anonim válasza:
Azért én nem hagynám annyiba a dolgot... Már csak egy nyamvadt szakdolgozat. :S Ha beírod a google-ba, hogy szakdolgozatok írása, találsz egy csomó írót (pl. szakdoga.hupont.hu, szakdolgozatiras.hu). Nem hiszem, hogy ennyit ne érne már meg neked, ha már 5 évet belefecceltél a dologba...
2010. jan. 29. 07:54
 18/19 anonim ***** válasza:
ha ennyire nem megy a szakdoga irasd meg mással ;) ingyé vagy pénzért már úgy is mindegy nem? ha nem ezzel akarsz utána foglalkozni. de legalább lesz egy diplomád. (én örülnék ha nekem már csak ennyi lenne hátra a diplomámból)
2010. febr. 4. 16:54
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a köv félévet vedd fel passzívra. Kicsit szellőztesd ki a fejed, pihenj, tarts szünetet, menj el dolgozni.

Ha az elmúlt 5 évet végig tanultad keményen, akkor nem csodálom hogy eleged lett. Viszont már mind1, mert elfogytak az államilag támogatott féléveid. Inkább tarts ki...

2010. febr. 4. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!