Egészségügyi gondozás és prevenció szak- tapasztalatokat várok!?
Én csak a védőnő szakirányról tudok nyilatkozni, mivel ezt végeztem el. Magyarországon védőnőként egész könnyű elhelyezkedni, lehetsz területi védőnő vagy iskolavédőnő is. Én Hajdú-Bihar megyében lakom, és csoporttársaim közül nagyon sokan el tudtak helyezkedni akik itt akartak dolgozni. Ráadásul jelenleg országosan hiány van a védőnőkből, szóval biztosan találsz munkát.
A fizetés sajnos nem túl sok.
A védőnői szakma az Hungarikum, azaz Magyarországon kívül sehol nincs ugyanilyen rendszer. Pár országban talán (pl. Finnország) van hasonló rendszer, de a külföldi részét nem nagyon ismerem. De a védőnői diplomával biztos elhelyezkedhetsz külföldön az egészségügyben is.
A főiskolai képzés 4 éves, és könnyűnek se mondanám. Vannak nehéz tárgyak (pl. anatómia, élettan, gyógyszertan stb.), de ha szorgalmasan tanulsz el lehet végezni. Magamat egy teljesen átlagos képességűnek mondanám, de a 4 év alatt minden tárgyat meg tudtam csinálni, és egy félévet se csúsztam. Csak szorgalmasnak kell lenni, mert tanulás nélkül nem lehet elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!