Lehetek Történelem szakkal egyetemi tanár, vagy csak osztatlan tanári képzéssel? Azt hiszem 2012-es törvényben ez változott.
2016-ban indul az utolsó osztott msc képzés.
Ha eddig végzel, és teljesítetted a minimum kredit számot, akkor lehetsz.
Sziasztok, bocs már, hogy beleoffolok a kérdésbe, de van ezzel kapcsolatban egy dolog, amit nem értek.
Ha én pl. elkezdtem a régi bolognai rendszerben (BA+MA) a képzést és befejezem tanárként az egyetemet, viszont később még egy szakot szeretnék még tanulni, akkor mire jelentkezzek?
Tehát most töri-magyar szakos vagyok. Elvégzem ezt, leszek ugyebár történelem-magyar szakos tanár. De ha még egy szakot szeretnék elvégezni, pl. a földrajzot, hogy földrajz szakos is legyek, akkor osztatlanon jelöljem be a földrajzot?
Értitek, mi a problémám?
"Ha én pl. elkezdtem a régi bolognai rendszerben (BA+MA) a képzést és befejezem tanárként az egyetemet, viszont később még egy szakot szeretnék még tanulni, akkor mire jelentkezzek? "
Jelenlegi állás szerint a 2-5 féléves további szakképzések megmaradnak. Azaz jelentkezhetsz még ilyenre (2016 után is), de ennek előfeltétele a tanári diploma megléte, és úgy tűnik, hogy lesz egy tanítási időintervallum is, amit teljesíteni kell (ped 1-től lehet csak majd jelentkezni ezekre 2016 után)
30+7 kredit kimerítése a céltárgy irányába történik. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!