Ha átsorolnak államilag finanszírozottból költségtérítéses képzésre a orvosin, akkor ha újra felvételizek, felvesznek újra államira?
sztem erről az adott egyetem adott karának TO-ján tudják a legpontosabb infókat nyújtani.
ismerek egy srácot, akit most vettek fel jogra fizetősre. megcsinálja az első évet, következőben újra felvételizik államira, és kreditátvitelt kér.
lehet, hogy a te eseted etikai akadályokba ütközik...
Elvileg meg lehet csinálni. De tényleg érdeklődj a TO-n:)
Előzőnek: Orvosin egy félévet is iszonyat nehéz kifizetni... (950ezer-1millió/félév)
A lehetséges etikai akadályok: sokan mondják, hogy mi, nem eminens tanulók elvesszük a helyet azoktól, akiket nem vettek fel, stb. Érdekes kérdés. Bár matematikailag végiggondolva lehet egy ember ponthatár módosító tényező? Meg ott van az is, hogy akkor milyen a felvételi rendszer: 30-40 ponttal a ponthatár felett vettek fel (a 480 pontos rendszerben), mindenféle kedvezménypontok nélkül, jó az érettségi eredményem. Mi alapján lehet kiszűrni a tényleg idevalókat? Sajnos elszomorító a kép, mert az évfolyamtársaim nagy része is halogatós (80%) és itt vagyunk mi, 10% aki meg el is csúszik.
Előző évben tényleg hülye voltam, 3x elmentem vizsgázni úgy, hogy nem volt 100%os a tudásom.
Idén az A vizsgán a beugró kérdéseken csúsztam el (rövid volt az idő, + a tételekre koncentráltam a tanulásnál). A B vizsgán nehéz tételt húztam, nem tudtam minden összefüggést, és egy tanulós éjszaka után nem tudsz a tananyag egészéből mindenféle kérdést tökéletesen megválaszolni. Így kerültem oda, hogy C vizsgázhatok. Ez sikerülni fog:) Kicsit idegesítő a sok sztori azoktól, akik tavaly úgy mentek át, hogy a tanár tételt cseréltett velük, meg gyorsan akart végezni, ezért 2-est adott, stb. Szóval nem mindig fenékig tejfel. De ezt választottuk.
Szerintem a ponthatár meghatározás úgy megy, hogy megnézi a számítógép, hogy hány hely van, és hogy hány pontja van a jelölteknek, és úgy állapítják meg a ponthatárt, hogy a lehető legtöbb embert feltudják venni az adott db helyre, de ne amiatt kelljen elutasítani valakit, mert Z betűs a neve :)
Amúgy akik bent vagyunk, azt mondjuk, hogy nem az a kérdés, hogy felvesznek e, hanem hogy bent maradsz e, meg hogy tetszik e az amit csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!