Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Idén kezdtem a 9. -et egy...

Idén kezdtem a 9. -et egy szakközépiskolába. Lehet e kémia és biosz emelt szinten érettségizni?

Figyelt kérdés
Tavaly nyelvi előkészítős voltam, nagyon jó vagyok németből és angolból is, idén kezdtem oroszt tanulni. Fogorvos szeretnék lenni, és a kémia tetszik és tetszett is régebben még általánosba. Úgy tudom, hogy itt szakközépbe is vannak felkészítők + természetesen járnék külön tanárhoz. Lenne valami hátrányom a gimisekhez képest, akik ugye fakultációra járnak?

2014. nov. 5. 23:01
 1/4 A kérdező kommentje:
Egyébként még matekból is nagyon jó vagyok, tehát még azon is gondolkoztam, de elsődlegesen az orvos/fogorvos lenne a cél. :)
2014. nov. 5. 23:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is szakközépbe járok.

9. osztályban kémia volt egy évig hetente 3-szor, 10. osztályban pedig biológiát tanítottak heti 3-szor.

Viszont fizikából négy éven keresztül heti 2 óra van.

Gimnáziumban a kémia 2 évig heti 2 órában megy, a biológia pedig 3 éven keresztül heti 2 órában.

Ha ezekből a tantárgyakból akarsz érettségizni és neked is olyan kevés órád lesz, mint nekem volt, akkor úgy tudom, hogy mind a kettőből fel kell venned a fakultációt 11. és 12. osztályban, hogy meg legyen a szükséges óraszám.

2014. nov. 5. 23:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Még azt hozzáteszem, hogy nálatok nem biztos, hogy ugyanígy van minden. Ezek csak az én tapasztalataim.

Biztosan iskolája válogatja, illetve attól is függ ennek a két órának az óraszáma, hogy milyen szakra jelentkeztél.

2014. nov. 5. 23:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát én ilyen Üzlit szakközépbe járok és ilyen Üzleti terv elm és gyakorlat Árúforgalom ilyen szemét tantárgyak.
2014. nov. 6. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!