Ti is utáljátok a sulit?
A sulit alapból kell utálni...ilyen az emberi természet. csak aztán jönnek az észérvek.
Előttem leírták a lényeget, nincs mit hozzáfűzni.
az más kérdés, hogy döbbenten olvasom a történelem-irodalom ellenszenvedet..
a tantárgyak királynője a nyelv-irodalom, és a történelem. ettől egyszerűbb tantárgyak nem léteznek.
matek? kémia? brrr...
inkább tanulj, mint állat...
Nem azt mondom, hogy utálom, de sok. Én ötéves gimibe járok (kéttannyelvű) és szomorú látni, hogy más - négy évfolyamos - osztályból már elballagtak az évfolyamtársaim, mi meg még mindig itt vagyunk, holott már egyetemre is járhatnék, éppen ezért az utolsó évben már nagyon nem tudok visszarázódni.
Azért nem szeretem a gimnáziumot, mert megannyi felesleges dolgot tanulok, amit tényleg egyáltalán nem fogok hasznosítani a későbbi tanulmányaim során (a reál tárgyakat biztosan nem).
Csak a magyar oktatas szar. Rengeteg lekszikalis tudast akarnak beledverni feleslegesen, sokan meg mindig beveszik, ezt az alapmuveltseg dumat, hulyeseg. Nincs ertelme ilyen tomenytelen mennyisegu anyagot megtanulni. 2 eve elunk kint Angliaba, en egyetemre jarok, ez is sokkal masabb mint a magyar es jobb is, sokkal gyakorlatiasabb.
Az ocsem viszont most jar kozepiskolaba, hihetetlen kulonbseg van akozott ami otthon megy es ami itt van. Egyreszreol sokkal jobban tetszik neki, masreszrol tenylegesen olyan dolgokat tanulnak ami kell az elethez. Sokkal masabbak a tanarok, sokkal kidolgozottabb, atlathatobb a rendszer, gyakorlatias, illetve tenyleg a gyerekeken van a hangsuly. Sokkal a tobb a lehetoseg a kepessegeink kibontakozasara, vannak iskola utani foglalkozasok, klubbok. Az ocsem pl itt szerette meg a rajzolast, illetve erdeklodik a gazdasagi dolgok irant is, otthon folyton magyarral es a tortenelemmel kellett szenvednie, rengeteg idejet, energiajat lekototte. Most imad iskolaba jarni, rengeteg lehetosege lesz az eletben. Otthon teljesen lelettek volna korlatozva a lehetosegei.
Tehet nem az iskola a rossz, hanem a magyar oktatasi rendszer ugy ahogy van. Rengeteg diak esik el az elet lehetosegeitol a rossz oktatasi rendszer miatt. Sok gyerek megutalja a tanulast, az iskolat, ezert inkabb nem is tanul, persze ilyenkor a tobbeseg csak ramondja minden diakra, hogy lusta etc. Azonban otthon ez a jelenseg tomeges, talan itt lenne az ideje, ha a szulok, tarsadalom elgondolkodna ezen, hiszen az oktatas minosege komplett generaciokat hataroz meg. Ennek elenere pont most olvastam, hogy milliardokat fognak kivonni megint az oktatasbol, illetve olyan orakra koltenek mint a hittan es erkolcstan, kerdem en ennek mi ertelme? Meg sem torodik ezzel senki, pedig a jovo generaciojarol, gyerekekrol, unokakrol van szo. Ennyire nincs semmilyen feleloseg erzete a szuloknek, nagyszuloknek?
Ocsem iskolajaba egy szimpla tanarvaltast hosszas szuloi egyeztetes elozte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!