Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Állam- és jogtudomány vagy...

Állam- és jogtudomány vagy turizmus és vendéglátás? Melyiket érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a jog túltelített, viszont a turizmus is. Humán tárgyak és a nyelvek mennek jól, ezért a matekkal biztos meggyűlne a bajom ha turizmusra mennék, viszont olyat is hallottam hogy jogon nagyon szeretnek "szivatni". Beszéltem pár turizmusossal, ők lebeszéltek, mert hogy eléggé "komolytalan" és itthon nem igazán van jövője. Viszont a családban nincsen jogász, így azzal biztosan nehezebb lenne elhelyezkednem. Vélemények?
2014. nov. 1. 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne jövője a turizmusnak? Nem valami noname iskolát kell végezni, hanem a BGF-et.
2014. nov. 1. 13:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem szeretem az ilyen kérdéseket, mert akarva-akaratlanul az merül fel bennem, hogy a kérdező kissé éretlen -ami első pályaválasztós kérdés felmerülésekor még nem megdöbbentő és kivetnivaló dolog-, hogy úgy képzeli el, hogy az egyetem alatt megáll az idő, pedig igazából utána kezdődik el. Egyetemre 3-5 évet jársz +- 1-2 év, de utána jóval többet fogsz munkával tölteni.

Azt nézd, mivel szeretnél foglalkozni később. Milyen kompetenciáid vannak, amiket később hasznosítani tudsz a munkád során. Egy dolog, hogy nem megy a matek, meg lehet tanulni, ne ezt nézd. Persze ha diszkalkuliás vagy, akkor nyilván érdemes ezt is figyelembe venni, de nagyrészt csak akarat és motiváció kérdése, hogy mi az, amit meg akarunk és meg tudunk tanulni.

Én nem tudok helyetted dönteni. Te ismered magad. Azt próbáld kideríteni, hogy milyen munkákat végez az, aki turizmuson vagy jogászképzésen végzett, próbálj a munkakörökbe belelátni. Az segíthet csak meghozni egy döntést. Kérdezz jogászokat és turizmussal foglalkozókat, hogy telik a napjuk, miket csinálnak, és képzeld el, hogy te neked kéne ezt csinálnod - mennyire menne? Mennyire lelnéd benne örömödet?

Ez a fontos.

2014. nov. 1. 15:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezen a részén már túl vagyok, mind a kettővel szívesen foglalkoznék, éppen ezért is kérdeztem rá a kettőre. Ha az alapján akarnék dönteni hogy mi a legkifizetődőbb, akkor valami mérnöki vagy informatikai szakot néztem volna ki, de sajnos nem vagyok olyan képességekkel megáldva. :) Ráadásul mivel mind a kettő elég széleskörű lehetőségeket ad, nem lehet előre megmondani hogy a suli után mivel fogok/ mivel tudok majd foglalkozni. Azért köszönöm szépen a válaszodat, nyilván szem előtt fogom tartani.
2014. nov. 1. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!