Mi a francért kell a középiskolákban bizonyos napokon ünneplőruhát elvárni a diákoktól?
Ilyen október 23.-ai meg március 15.-ei megemlékezés miatt (előtte utolsó tanítási napon). Rendben van, hogy van megemlékezés (mondjuk szerintem senkit se érdekel), de minek ilyen szigorúan ünneplőruhában menni azért mert kb. 60 éve a másiknál meg majdnem 200 éve volt egy olyan esemény?
Ha meg valaki nem ünneplőben van ott, fenyegetik először figyelmeztetéssel aztán igazgató beír az ellenőrzőjébe.
Csakmert elég kellemetlen városban öltönyben utazni egyes embereknek pl. nekem, az emberek meg nézik biztos hogy "hát ez meg minek van kiöltözve?", vagy ha elviszem az ünneplőt hogy az iskolában vegyem át, akkor meg cipekedhetek össze-vissza egy csomó cuccot.
Én is utáltam kiöltözni, megértem, hogy nyűg. A díszruháknak egyébként is az lenne az értelme, hogy az átlagosnál szebben nézz ki, ennek így nincs sok értelme.
Az ünnepségek meg el vannak cseszve, kötelező tiszteletadás és meghatódás helyett értelmet kéne nekik adni, és visszatérni az esemény szelleméhez, ha már ilyen kitüntetett pozícióban vannak. Október 23-án pl. minden apróságért hevesen ellenállni, ami nem demokratikus. Mondjuk a tanári kar ellen felszólalni.
Miért néznének hülyének, hogy ünneplőben vagy? Ha nem ünnepkor megyek ünneplőbe akkor se néznek hülyének. Elég elmebeteg vagy ha ezt gondolod.
Csak egy hetet élnél úgy mint azok akik miatt ünneplőt veszünk fel tiszteletünk kinyilvánítása miatt , hidd el inkább egész évben az lenne rajtad, csak ne úgy kelljen élni.
szegénység, mindenki bejelenti a másikat, nem csinálhatod azt amit akarsz, ha mégis akkor megkínoznak és senki se fog megvédeni, bíróságon ha mindenki tudja, hogy igazad van akkor is elítélnek stb stb stb.
Én sosem szerettem kiöltözni, de elviseltem. Nekem az a problémám a fekete szövetnadrággal, fehér inggel, fényes fekete cipővel, hogy kényelmetlenül éreztem magam. De felvettem, mert tisztelettudó vagyok.
Felnőttként már nem várják el, hogy a munkahelyi rendezvényekre így öltözzek ki, a lényeg, hogy az átlagonsál elegánsabban öltözzek fel - szép, nem farmer hatású nadrág, valamilyen (akár mintás) ing, és tiszta cipő. Így azért kibírható. De míg diák voltam, el kellett viseljem. Viszont ma, munkahelyi kötelezettségből el kell mennem a városi megemlékezésre - arra fekete nadrág, fehér ing, fényes fekete cipő. Mert ez más, mint egy munkahelyi rendezvény. Ennek tiszteletet kell adni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!