Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit jelent az, hogy "osztatlan...

Mit jelent az, hogy "osztatlan" tanári képzés? Kell hozzá diploma?

Figyelt kérdés

Szóval ha jelentkezem magyar-töris tanár szakra egy szimpla érettségivel (jól írom?), akkor az elég? Vagy kell hozzá valami előképzettség, mondjuk töri-magyar diploma?

Sose értettem, de kezd érdekelni.

2014. okt. 16. 23:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Érettségi kell.

Azt jelenti, hogy nem 3 éves alapképzésből és 2 éves mesterszakból áll, hanem 5 év megszakítás nélkül.

2014. okt. 16. 23:17
 2/10 A kérdező kommentje:

Úristen, ez komoly? Mi a fene tart 5 évig? =o

És olyan is van, hogy "osztott"? Ahhoz már kéne a diploma?

2014. okt. 16. 23:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de minden egyetemi diploma megszerzése legalább 5 évig tart ,de van, ahol több fél éves szakmai gyakorlat miatt.

Az osztatlan rendszert most hozták vissza és egy darabig mostmár így is marad.

2014. okt. 16. 23:29
 4/10 A kérdező kommentje:

Jó, hát ha az ember megy MA-ra, akkor igen, öt év.

Na jó, csak megérdeklődtem... Azt hittem, valami kis 2 éves cucc, mert mindig leszólják a tanárképzésre jelentkezőket, és nem tudtam, miért.

2014. okt. 16. 23:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Mivel Ma nélkül tanítani nem lehet, ezért 5 év.

Nyelvszakosként nem taníthatok nyelviskolában meg sehol, mert nincs Ma-m.

2014. okt. 16. 23:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Én is nyelvszakos vagyok, de kezdek rájönni, hogy nem nekem való. Iszonyatosan vágyom rá, hogy magyarul legyen a tananyag... Aztán majd később járok nyelvtanfolyamra inkább.
2014. okt. 16. 23:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Akármilyen nehéz is,a végén felsőfokot kapsz és diplomát. Tudom, hogy nehéz, de csináld, tolmácskodhatsz, fordíthatsz, idegenvezető mellett dolgozhatsz, szállodában sbt. Magyarul okj-n is tanulhatsz. Még ne add fel.
2014. okt. 16. 23:40
 8/10 A kérdező kommentje:
De nem megy, és már időm sincs rá... Csúsztam egy évet alapból, de már nincs kb. kajára se pénzünk, és kezd eltörpülni az egyetem a bajok mellett... És nem is szeretem már... Nem akarok tolmács lenni, és semmi ilyesmi. :( Elrontottam az egész tanulósdit.
2014. okt. 16. 23:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor változtass mihamarabb. Ha így gondolod, ne húzd az idődet.
2014. okt. 16. 23:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Változtatnék mihamarább. Ha ez úgy működne, hogy otthagynám a sulit, és találnék munkát... De diákmunkásokkal végeztetnek már kb mindent, a többi melóra meg túljelentkezés van. Úgyhogy ezen még kotlok egy darabig.
2014. okt. 16. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!