BME-n építészmérnöki diplomához milyen nyelvvizsga kell?
egy vagy kétnyelvű? igaz, 2017-ben fogok majd érettségizni, de nemsokára szeretnék csinálni nyelvvizsgát(angol-azt nem tudom egy vagy kétnyelvűt, ill. német ösd-t)
mondjuk fizika érettségitől be vagyok fosva, de tudom, még odébb van :D meg a rajz alkalmassági mennyire nehéz, mit kell rajzolni?
Nyelvvizsgából elég egy középfokú egynyelvű.
Ne a fizika érettségitől parázz. Lesznek jó kis statikás, meg sziltanos tárgyaid. Ahoz képest a fizika érettségi egy vicc. Nem elrettenteni akarlak. Ha egyszer belejössz menni fog.
A rajz alkalmasságin kockákat, hengereket, hasábokat, és székeket kell rajzolni. Fő az arányhelyesség. Lesz egy térrekonstrukciós feladat. Egy teret kapsz lerajzolva alaprajz, és két keresztmetszet. Ezek alapján kell lerajzoni perspektívában.
Minél hamarabb iratkozz be valamilyen rajztanfolyamra. A felvételi előtt, pedig járj kifejezetten BME rajzalkalmassági előkészítőre. A lényeg, hogy nagyon nagyon sokat gyakorolj. Ezt nem lehet elég korán elkezdeni, nekem elhiheted!!
köszönöm válaszaitokat :)
Rajztól parázok inkább, szerintem "erős átlagosan" rajzolok, de szeretek :) -suliban mindig 5ös voltam belőle
embert sajnos nem tudok rajzolni :( rajztanárom mondta, hogy az a lényeg, hogy hitelesen rajzoljak majd ott-ez egy kicsit "megnyugtat"
őszi szünet után fogok rajzszakkörre járni, ezt fogom gyakorolni célirányosan (most 11-es vagyok, 13-ból fogok ballagni)
Szia! Az első válaszoló tökéletesen megválaszolt mindent.
Annyit fűznék hozzá, hogy a BME-s rajzalkalmasságira felkészítő tanfolyam elég drága, én nem engedhettem meg magamnak. Viszont a rajztanárt se sajnos. Néhány órára tudtam elmenni, akkor elmondták a lényeget. Ha foglalkozol vele, akár egyedül is fel tudsz készülni rá. Viszont nézz utána, mit kérnek. (Engem ért meglepetés a térrekonstrukcióval. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!