A Kisképzőbe felvételiznék, valaki segítsen legyen szíves, mert kb semmi infom nincsen róla. Minden pici részlet érdekelne, többi lent (? )
Most vagyok nyolcadikos, a Kisképzőben szeretném kezdeni a kilencediket. Aki odajár vagy járt, kérem válaszoljon a kérdéseimre, nagyon fontos lenne.
-Mennyire nehéz bekerülni?
-Milyen átlag kell, illetve ha nem jó a felvételim, de tehetséges vagyok, akkor lehet esélyem?
-4 vagy 5 évig tart a képzés? Ezt egyáltalán nem értem viszont, ha a negyedik (tehát 12.) év végén érettségizek, akkor opcionális, hogy maradok-e az 5. re vagy nem? A grafika és a festő szak a kettő amin gondolkozom.
-A Kisképzőből hozott érettségimmel csak a Képzőművészeti Egyetemre mehetek, vagy ha valami más egyetemre felvételizek majd (nem művészeti egyetemet értek ez alatt, de ez nem lényeges,hiszen ha egyetemre megyek akkor is kizárólag művészeti jöhet szóba) akkor oda fel sem vesznek?
Köszi előre is és kérlek segítsetek minden pici részlettel :)
Én nem a kisképzőbe járok de azért hátha tudok újat mondani.
Én most hetedikes vagyok és én is borzasztóan be szeretnék kerülni oda grafika szakra. Mivel a szabadidőm felét kisképzővel kapcsolatos kérdések keresésével töltöm, megpróbálok válaszolni párra. Elvileg nagyon-nagyon nehéz bekerülni, főként grafika szakra (oda szörnyen nagy a túljelentkezés). Viszont ha az összes szakot bejelölöd nagyon növeli az esélyed. Az átlagod (annyira) nem számít, ha elég tehetséges vagy, bekerülsz. Van aki több tantárgyból és kettes volt, mégis felvették.
Azt hiszem nem muszály maradni 5-ben. A kisképzős érettségi olyan mint bármelyik másik, nem csak a képzőművészetire mehetsz vele.
A légkör elvileg nagyon jó és bármilyen haj, ruha elfogadott.
Elég képmutatónak tűnhetek, hogy nem is oda járok mégik ennyit pofázok róla, de azért remélem tudtam segíteni.
bár én nem oda jártam, tanult ott ismerősöm, így egy-két kérdésedre tudok válaszolni:
- elég nehéz bekerülni, hasznos, ha van protekciód
- 4. végén leérettségizel, és utána vagy otthagyod a sulid, vagy befejezed és szerzel egy szakmát. persze nincs sok értelme otthagynod, ha már 4 éven át egy csomó szakmai tárgyad volt, az 5-et megéri a papírért még kihúzni. (gyakorlatilag érettségi előtt is otthagyhatod, amint elég idős vagy, hogy ne legyél tankötelezett)
- mivel minden középiskolai intézményben ugyanazt a központilag kiadott érettségit írod meg, a suli elvégzése után egy teljes értékű magyar érettségi bizonyítványt kapsz, amivel lehetsz festő, juhász vagy atomfizikus. bár a továbbtanulási arány nem túl nagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!