Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE Trefort gyakorlóiskolába...

ELTE Trefort gyakorlóiskolába járó diákok, szüleik! Kérhetek véleményeket?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy tanulmány eredményekben nagyon erős, az elitgimnáziumok között van. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen ott diáknak lenni? Milyen érzés 7. osztályban bekerülni ebbe a közegbe? Emberségesek a tanárok? Milyen a közösség? Mennyire "versenyistálló"? Békén hagyják azokat a diákokat, akik bár rendkívül okosak, és kitűnőre képesek, nem rajonganak a versenyekért, extra felkészülésért?

Egyszóval, szerettek oda járni? A gyermeketek szeret(ett) oda járni?

Minden választ előre is köszönök!

2014. okt. 8. 18:18
 1/2 anonim válasza:
A kilencvenes évek elején jártam oda. Nagyon jó volt tanulmányilag, fantasztikusan felkészült tanáraim voltak, igaz, meg is hajtottak, de nem éreztem versenyistállónak, az osztály viszont borzasztó volt, tele újgazdag csemetével, erkölcsileg a Sipos-féle ügy írta le a hangulatot, pedig minket nem is tanított. De ez már nagyon régen volt.
2014. okt. 10. 11:35
 2/2 anonim válasza:
Én idén végeztem a Trefortban és nagyon szerettem, főleg az első években. A tanárok nagy része nagyon emberséges és felkészült és sok program van, most azt hiszem még sokkal több szakkör van, mint pár évvel ezelőtt. Én ezt az újgazdag közeget nem éreztem, lehet, hogy néhány éve még így volt. Mivel a legjobb iskolák között van és szeretnék is megtartani ezt a státuszt, nagyon ösztönzik a diákokat, hogy részt vegyenek versenyeken, de tényleg csak a legtehetségesebbeket, akiknek van esélye, szóval ha valaki nem szeretne, nem muszáj menni. Az utolsó 1-2 év nekem kicsit sok volt, ekkor muszáj legalább 2 fakultációt választani és ezek általában elég nehezek, sok felkészülést igényelnek, meg úgy általában az érettségire készülést elég komolyan veszik, viszont a mi osztályunkból mindenkit felvettek egyetemre (aki jelentkezett). Összességében tényleg csak ajánlani tudom, én nagyon jól éreztem magam, bár tudom, hogy nem mindenkinek jött be ez az iskola, de ilyen szerintem mindenhol van.
2014. dec. 23. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!